Expoziţie cu păsări din aria protejată, la Muzeului Civilizaţiei Urbane

Expoziţie cu păsări din aria protejată, la Muzeului Civilizaţiei Urbane

Câteva exemplare de păsări sălbatice ale Braşovului, pot fi acum admirate (fotografiate sau împăiate) într-o expoziţie la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului (Piața Sfatului nr. 15).

La 30 de kilometri de Braşov, aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa – Rotbav – Măgura Codlei are câteva exemplare de păsări sălbatice care nu pot fi văzute în alte colţuri de ţară.

Pe acestea le găsiţi şi la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului, într-o nouă expoziţie de fotografii ce vrea să promoveze şi patrimoniul natural ce trebuie protejat.

Pe lângă fotografii, la Muzeu pot fi văzute şi exponate – păsări împăiate sau cuiburi, din colecţia Muzeului Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov.

Expoziția își propune să atragă atenția asupra importanței conservării faunei și a habitatelor naturale, ca parte a patrimoniului local, prezentând publicului diversitatea speciilor de păsări sălbatice întâlnite la numai 30 km de Brașov, în aria protejată Natura 2000 Dumbrăviţa – Rotbav – Măgura Codlei, dar și alte părți ale Țării Bârsei.

Fotografiile au fost realizate de fotograful și ornitologul amator Bogdan Ciungara.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului propune, cu această ocazie, și o incursiune în istoria ornitologiei la Braşov, din sec. al XIX-lea până în prezent, cu prezentarea unor personalități notabile.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Alte articole:   Se simplifică procedurile pentru înscrierea în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

Foto: bzb.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.