Programul Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Programul Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Absolvenții clasei a VIII-a care doresc o carieră în domeniul comerțului se pot înscrie începând cu 12 iunie la o școală profesională în sistem dual.

Programul Școala de Carte și Meserii dă startul la înscrieri pentru viitoarea lor carieră, în două sesiuni: 12 – 16 iunie și 26 – 30 iunie.

Pentru clasele de comerciant-vânzător, desfășurate de Școala de Carte și Meserii, elevii se pot înscrie la secretariatul Colegiului Economic „Andrei Bârseanu”, unde pentru anul şcolar 2017-2018 sunt disponibile 30 de locuri.

Pentru înscrierea la clasa de învățământ profesional în sistem dual sunt necesare următoarele documente:

  • fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de către școala generală de proveniență a elevilor;
  • copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului;
  • copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal;
  • adeverința medicală.
Alte articole:   FOTO Steagul Consiliului Județean a ajuns pe cel mai înalt vârf din Munții Alpi

Parteneriatul a fost semnat de Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” şi Municipiul Braşov şi 4 lanţuri comerciale, care se vor implica activ în formarea tinerilor, incluzându-i pe aceștia în echipa lor, dându-le acces la formări de calitate, oferindu-le mentorat și susținere pe întreaga perioada de 3 ani a acestei formări.

Elevii acestei clase vor primi burse de 400 de lei, din care 200 de lei vor fi asiguraţi de unitate şcolară, iar diferenţa va fi acoperită de partenerii privaţi.Între 3 și 6 iulie, elevii înscrişi vor avea o scurtă întrevedere cu reprezentanți ai liceelor partenere și ai companiilor pentru a se cunoaște și a-și exprima motivația de a participa în acest program.

Alte articole:   Fonduri nerambursabile pentru tinerii fără job. Câte 25.000 de euro pentru o afacere

Şcoala de Carte şi Meserii este un program de formare profesională realizat după metoda germană, adică o îmbinare bine echilibrată între teorie şi practică. Programul durează trei ani, iar după absolvire elevii vor putea fi angajați în companiile unde au făcut practică şi pot continua cariera în comerţ.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate