blog-logo

O ursoaică cu doi pui, noii locatari ai Rezervației LiBearty din Zărnești

O ursoaică cu doi pui, noii locatari ai Rezervației LiBearty din Zărnești

O ursoaică cu doi pui, care începuse să vină zilnic în curțile din Cheia (județul Prahova) a fost adusă aseară în rezervația de urși de la Zărnești.

Pădurarii au încercat să o mute în pădure, de mai multe ori, dar ea a revenit în zona populată de oameni. Nu s-a putut adapta. Din acest motiv, singura soluţie a fost relocarea ei şi a celor doi pui în Rezervaţia de la Zărneşti.

Specialiştii au decis că nu se mai poate adapta în pădure şi au decis să o aducă în Rezervaţie înainte ca să rănească pe cineva. Aici va fi alături de cei doi pui ai ei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al LiBearty, Paula Ciotloş, ursoaica are aproximativ 5-6 ani, iar puii au 4 luni. Urmează să fie cu toţii supuşi unui control medical amănunţit. Imediat după ce vor ieşi din carantină, ursoaica şi puii vor fi transferaţi într-un ţarc numai al lor cu tufişuri şi copaci ca să se poată juca.Ursoaica şi puii ei se alătură celor 87 de urşi trăiesc acum liniştiţi şi ocrotiţi de lege la Zărneşti. Rezervaţia este cea mai mare din Europa de Est şi se întinde pe 69 de hectare.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Rezultate foarte bune pentru luptătorii de la CSS Făgăraș - Transporturi Brașov la CN Constanța

Leave a Reply

Your email address will not be published.