Turneul naţional „De la Bach la Beatles” ajunge la Castelul Bran

Turneul naţional „De la Bach la Beatles” ajunge la Castelul Bran

Costin Soare a inclus Castelul Bran în traseul național al Turneului „De la Bach la Beatles”, unde va concerta în Sala de Muzică, în 23 iunie, începând cu ora 19.00.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti români, cu trei turnee naţionale la activ, muzician polivalent cu un repertoriu ce porneşte de la muzica veche (interpretată la lăută) şi ajunge la muzica contemporană. Acum propune iubitorilor de gen un periplu muzical ce include dansurile din „Suita pentru lăută în la minor” (transcrisă pentru chitară), „BWV 995” de Bach dar şi diversitatea stilistică a secolului XX, mergând pe firul istoriei instrumentului.

În concert vor fi prezentate două aranjamente după Yesterday şi Michelle ale celebrei trupe Beatles, făcute de cel mai important compozitor japonez al secolului XX, Toru Takemitsu, dar și una dintre cele mai frumoase piese scrise pentru chitară, o lucrare inedită cu un puternic iz oriental, o baladă compusă de italianul Carlo Domeniconi: Koyunbaba. Repertoriul conține un cântec sud-american, ”Alfonsina y el mar”, compus de autorul celebrei Missa Criola, Ariel Ramirez și un aranjament dupa celebra piesa de jazz „A night in Tunisia”, facut de marele chitarist francez Roland Dyens.

       Costin Soare face această călătorie muzicală alături de o chitară realizată de maestrul lutier Alexandru Marian, iar acest instrument va fi donat unui foarte tânăr talent în afirmare în cadrul concertului de închidere.

Alte articole:   ANAF turează motoarele pentru începerea popririlor bancare


Turneul reprezintă un proiect al Asociaţiei Culturale Kitharalogos, cu sprijinul Hora S.A., Reghin, Fabrica de instrumente muzicale, în parteneriat cu Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

            Prețul unui bilet este de 30 de lei și poate fi achiziționat în ziua concertului de la casieria Castelului Bran. Mai multe informaţii la telefon 0268.237.700, e-mail office@bran-castle.com sau www.facebook.com/BranCastleOfficial.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.