blog-logo

O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin

O pictoriță din Brașov a vândut primul tablou din România în Bitcoin

Pictorița Ștefania Nistoreanu este primul artist român care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin.

Ștefania este din Braşov şi a devenit primul artist plastic român care a vândut un tablou în Bitcoin, unui colecționar din Hong Kong, care l-a cumpărat pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a aproape 4.500 de euro.

Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci și un eveniment pe piața de artă internațională.

Lucrarea „Cryptsy”, realizată de artistă în 2014, a fost expusă spre vânzare pe platforma online BitPremier, unde a fost remarcată recent de un cumpărător din Hong Kong.

„Cryptsy reprezintă un cod destinat unei civilizații avangardiste, un labirint compus din simboluri primordiale, ancestrale, îmbinate cu elemente matematice împrumutate din criptografie. Tabloul este plin de indicii pentru cei care caută să descopere și să înțeleagă Totul”, spune Ștefania Nistoreanu despre lucrarea ei, care va ajunge curând în Hong Kong.„Achiziționarea unei opere de artă în Bitcoin demonstrează că această modalitate de plată a devenit, fără îndoială, o normalitate. Nu mai există nesiguranța și neîncrederea de la început, pentru că s-a dovedit buna și ușoara utilizare a acestei monede. Ea este o alternativă reală de resurse, care, împreună cu inovații din alte domenii, nu va știrbi cu nimic umanitatea pură pentru care pledez în arta mea. Dimpotrivă, oferă șansele unei civilizații superioare, în care natura și umanitatea vor fi celebrate”, adaugă pictorița, citată de thelavenderist.com.

Ștefania Nistoreanu a fost printre primii artiști plastici din lume care au avut încredere în viitorul Bitcoin, hotârând încă de acum trei ani să-și vândă picturile în această monedă, pe site-ul propriu și pe alte platforme dedicate.

Alte articole:   Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

În această perioadă, Ștefania se pregătește pentru prima ei expoziție pe piața asiatică, fiind în negocieri pentru a-și duce lucrările la Tokyo.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Artista, prima din România care a vândut un tablou în Bitcoin […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.