Cum văd parlamentarii PNL şi PSD Legea salarizării

Cum văd parlamentarii PNL şi PSD Legea salarizării

Legea minciunilor unitare sau cum face PSD să ia cu două mâini ceea ce dă cu o mână

# Legea privind salarizarea unitară în sistemul public este o colecție de minciuni adunate sub formă de norme juridice.

# În campania electorală, PSD a promis că toate salariile din sectorul bugetar vor crește, niciun salariu nu va scădea. Acum, Ministrul Minciunilor, pardon al Muncii, spune că … unele salarii vor scădea. PSD a promis o lege echitabilă, iar acum introduce discriminări în familia salarială a magistraților, încălcând Constituția.

# PSD a mințit că legea va fi aplicabilă de la 1 iulie 2017, iar acum amână aplicarea ei pentru perioada 2018-2022. PSD a mințit că va fi o lege unitară și a introdus excepții pentru unele categorii de funcționari care vor fi remunerați, în continuare, după grile salariale enorme, stipulate în acte normative cu caracter special, transformând legea unitară într-o lege-cadru.

# PSD a promis o creștere reală a veniturilor prin noua lege de salarizare unitară, iar Ministrul Finanțelor afirmă, în presa străină, că această creștere va fi neutră pentru că banii plătiți în plus de stat vor fi returnați acestuia de către bugetari prin noi taxe și impozite. A propos, domnule Ministru Viorel Ștefan, cât de mult veți crește pragul minim, obligatoriu prin lege, de stabilire anuală a impozitelor și taxelor locale? Îl veți tripla sau îl veți înzeci în următorii 2 ani? Aceasta va fi „echitatea” legii PSD? Ceea ce dați cu o mână funcționarilor din aparatul de stat veți lua cu două mâini de la toți românii care dețin un bun în proprietate? 

# PSD și-a suflecat mânecile și a consacrat minciuna prin lege. La televizor și pe hârtie, cifrele din „legea minciunii unitare” încântă, însă realitatea va demonstra că bugetarii au fost „făcuți la buzunare”, conform unei celebre sintagme din jargonul românesc, prin norme juridice mincinoase adoptate de majoritatea PSD – ALDE.

# Legea dacă va intra în vigoare nu poate rămâne în forma adoptată de Parlament la data de 7 Iunie 2017. Ea trebuie modificată în sensul eliminării discriminărilor promovate de lege, în special în familia salarială a magistraților, a personalului tehnic IT din Justiție cât și în privința salarizării grefierilor.

  • Gabriel Andronache,
  • Deputat PNL de Brașov

Legea va oferi remunerare cinstită pentru muncă cinstită

188 de deputaţi din coaliția PSD-ALDE, dar și din randul Opoziției, au votat miercuri in favoarea Legii salarizării personalului bugetar. Potrivit actului normativ iniţiat de Grupul Parlamentar al PSD, de la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, profesorii vor beneficia de o majorare salarială de 25%. Aceasta se va adăuga la creșterea de 25% care a avut loc deja, ca urmare a deciziei Guvernului social-democrat, ceea ce inseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele vor avea creșteri salariale de peste 100%, iar prin aceasta vor ajunge la nivelul grilei din 2022, cu patru ani mai devreme, afirmă social-democrații intr-un comunicat de presă.

Alte articole:   Făgărășeanca Alina Bica a fost prinsă în Italia

”Sunt printre cei care, atat in campania electorală, cat și după, au vorbit despre această lege, ca și despre alte măsuri propuse de PSD. A fost și este privilegiul meu să le vorbesc celor cu care am dat mana, și i-am privit in ochi, că ne-am ținut de promisiune. Am inceput anul cu măsuri de ”etapă”, ca să zic așa, cu majorările urgente, precum cea a salariului minim. Acum am indeplinit, prin această lege, primul mare angajament din Programul de Guvernare. Ii indemn pe cei care au indrăznit să creadă in noi, să nu plece urechea la interpetări servite de-a gata de Opoziție sau de manipulatorii de profesie. Contează ce va scrie pe fluturașul de salariu, contează ce bani vor intra in buzunarele romanilor. Bugetarii vor primi chiar mai mult decat s-a discutat inițial”, declară Viorel Chiriac, deputat PSD.

Parlamentarul brașovean explică faptul că dincolo de partea mult dezbătută, cu privire la cat ar urma să caștige fiecare angajat al statului, prin această nouă lege se fac modificări care stopează haosul perpetuat in toți acești ani. După promulgarea actului normativ se vor elimina disfuncţionalităţile salariale existente in sistemul public de salarizare, prin stabilirea aceluiaşi nivel de salarizare pentru funcţiile comune existente in cadrul familiilor ocupaţionale. Mai mult, se va stimula performanţa profesională, se va reglementarea modalitatea de remunerare a personalului care deţine titlul ştiinţific de doctor prin acordarea unei indemnizaţii lunare pentru titlul ştiinţific de doctor. Suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor va fi incadrată in procentul de 30% din suma salariilor de bază, pe total buget pentru fiecare ordonator de credite.

Alte articole:   Lituania închide granițele pentru români. Ce condiții au pus austriecii

„Probabil că nu există o lege perfectă, dar aceasta este una care iși va atinge scopul principal, acela de a remunera cinstit o muncă cinstită, și de a răsplăti efortul și pregătirea superioară. Vă amintiți cum odată cu creșterea salariului minim unele firme se grăbeau să anunțe retragerea de pe piața romanească a muncii? Acum multe din ele nu numai că au plecat, dar iși caută asiduu angajați. Iar acei oameni au invățat să-și valorifice corect munca, și cer să fie plătiți ca atare. Același efect il va avea și acestă lege. Va facilita angajarea și in sectorul privat, determinand tinerii să rămană in țară, pentru lefuri mai apropiate de cele medii europene”, completează Viorel Chiriac.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.