Maratonul Ştafeta Carpaţilor are loc pe 17 iunie în Poiana Brașov

Maratonul Ştafeta Carpaţilor are loc pe 17 iunie în Poiana Brașov

Sâmbătă, 17 iunie, va avea loc, la Poiana Brașov, cea de-a opta ediție a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor. Înscrierile continuă, în limita locurilor disponibile, până pe 9 iunie și toți cei care își doresc să participe la oricare dintre cele trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) și Maraton (42,195 km) – o pot face accesând secțiunea Înscrieri de pe http://maratondhl.ro.

Lansat în 2005, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor a ajuns una dintre cele mai cunoscute competiţii de gen din România şi unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de alergare montană din România, datorită traseului unic pe ruta Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, atât şosea, cât şi traseu montan, precum şi componentei caritabile.

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților încurajează practicarea sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea ei se pot înscrie gratuit în competiția de ștafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani). Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste între 5 şi 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, cu distanțe mai mici de alergare.

Primăria Braşov a susţinut şi va susţine, toate evenimentele sportive care implică un număr mare de oameni, pentru că noi credem că sportul de masă înseamnă oameni mai sănătoşi, iar competiţiile care au şi o componentă socială înseamnă o că acei oameni formează o comunitate, unită în baza unor principii.  Aflat la a 8-a ediție, acest maraton a devenit un eveniment sportiv de tradiție, care completează unul din obiectivele noastre majore, acela de a dezvolta sportul de masă. Iar componenta caritabilă a maratonului a fost dintotdeauna un plus, mai ales că, şi în acest an, fondurile colectate vor fi utilizate pentru sprijini sportivii paralimpici. Sper ca și prin implicarea brașovenilor, acest sprijin să fie unul vizibil și să conteze”, a declarat Miklos Gantzadministratorul public al Municipiului Braşov.

Alte articole:   Al 50-lea deces la Brașov, în cazul unei persoane infectate cu coronavirus

 „Mă bucur să fim parteneri la acest eveniment important unde pe lângă mișcare și voie bună, încercăm să convingem un număr cât mai mare de alergători să ne doneze kilometrii pentru proiectul de Responsabilitate Socială al Adecco România, Win4Youth. Programul Win4Youth reprezintă principalul eveniment de CSR al Adecco Group. Programul implică realizarea unor activități sportive care se cuantifică kilometric. Fiecare kilometru, ulterior este transformat într-o sumă de bani ce este donată unor fundații caritabile. Succes tuturor participanților și abia aștept să-i întâlnesc la start  și să ne bucurăm de tot ce înseamnă cuvântul SPORT, adică bucurie, socializare, networking” a declarat Gabriela Szabo, CSR & Public Affairs Manager Adecco România.Pentru mine sportul înseamnă „condamnare la viață” și spun asta cu bucurie. Îi datorez lui ceea ce am devenit acum, un sportiv care nu încetează să își depășească limitele. Mulțumesc pe această cale participanților la maratonul DHL Ștafeta Carpaților. Datorită lor, sportivii paralimpici beneficiază de fonduri pentru antrenamente și pot continua să doboare recorduri”, a declarat Marius Mocanu, sportiv paralimpic.

Sute de participanți de toate vârstele s-au înscris deja și vor fi la linia de start pe 17 iunie! Evenimentul se bucură de susținerea și participarea marilor campioni Gabriela Szabo, Constantina Diță, Andreea Răducan, Monica Roșu, Miodrag Belodedici, dar și a multor persoane publice, precum Sonia Argint Ionescu, Carmen Brumă, Eli Roman, Adi Hădean, Dragoș Bucurenci, Andrei Roșu, Șerban Damian sau George Baltă. Vino și tu pe 17 iunie și te poți întâlni cu mulți dintre ei!

Alte articole:   Accident rutier, acum, pe DN10! Traficul este blocat

”Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine! Participă!” spun toți susținătorii ediției 2017 a Maratonului DHL, mesaj ce are o puternică legătură emoțională cu cauza pe care o susținem:  sprijinirea sportivilor paralimpici, cei care luptă zilnic pentru a demonstra că nimic nu este imposibil, toate fondurile din taxa de înscriere fiind donate Comitetului Național Paralimpic, partenerul nostru și în această ediție.

Înscrie-te și tu! Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine!

Participanții Maratonului DHL Ștafeta Carpaților vor beneficia, ca în fiecare an, de cele mai bune condiții de siguranță, datorită sprijinului oferit de Primăria Brașov și Poliția Rutieră Brașov. Pentru ediția cu numărul opt, organizatorii anunță închiderea circulației publice, pe data de 17 iunie, după cum urmează:

  1. Drumul din sectorul Predeal (Unitatea Militară) – Râșnov, DN73A, în intervalul orar 09:30 – 12:30
  2. Drumul din sectorul Râșnov – Predeal (Unitatea Militară), DN73A, în intervalul orar 09:30 – 12:30
  3. Drumul din sectorul Râșnov – Poiana Brașov, DN1E, în intervalul orar 10:00 – 17:00
  4. Drumul din sectorul Poiana Brașov – Râșnov , DN1E, în intervalul orar 10:00 – 17:00
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.