blog-logo

Primăria Braşov riscă amendă de 20.000 de lei pentru neregulile găsite la locurile de joacă

Primăria Braşov riscă amendă de 20.000 de lei pentru neregulile găsite la locurile de joacă

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au efectuat controalele în mai multe parcuri din Braşov, după ce au primit mai multe sesizări din partea părinţilor îngrijoraţi.

Inspectorii au luat la control peste 20 de locuri de joacă din Braşov, la multe dintre acestea fiind descoperite nereguli precum: leagăne rupte, lipsa de informare din spaţiile de joacă, zone neprotejate sau neîmprejmuite, mobilier de joacă deteriorat, care puteau accidenta copiii care le foloseau, cât şi alte nereguli

„Noi am primit numeroase reclamaţii de la părinţii care se plîngeau că în unele locuri de joacă pentru copii este pusă în pericol siguranţa micuţilor. Prin urmare am controlat peste 20 de locuri de joacă din municipiu la multe dintre acestea descoperindu-se mai multe nereguli. De exemplu, unele elemente ale ansamblurilor de joacă, precum tobogane, balansoare, prezentau defecţiuni, şuruburi lipsă care pot pune în pericol siguranţa copiilor. S-a mai constatat şi lipsa existenţei gardului împrejmuitor, iar copilaşii ar fi putut ajunge în spaţii periculoase sau în stradă…“,a spus Sorin Susanu, şeful CRPC Braşov, citat de MonitorulExpres.

În urma controalelor, Primăria Braşov, administratorul locurilor de joacă, a primit o somaţie pentru remedierea problemelor în termen de şase luni, în caz contrar instituţia riscă o amendă de 20.000 de lei.Primăria Braşov a semnat recent un contract cu o companie specializată pentru repararea locurilor de joacă din oraş.

Alte articole:   Doliu la Academia de Aviație Henri Coandă

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!
  1. Atatea figuri! In Moldova cand se jucau pe ulite nu era nimeni amendat!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.