blog-logo

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, sărbătorită şi la Braşov

Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, sărbătorită şi la Braşov

Întreaga planetă sărbătoreşte la 5 iunie Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, cu scopul de a conştientiza într-un grad mai mare necesitatea ocrotirii şi protecţiei mediului de către fiecare cetăţean al planetei.

Cu acest prilej, în peste 100 de țări sunt organizate manifestări pentru conștientizarea populației privind problemele de mediu.

La Braşov Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este sărbătorită prin activități creative pentru copii și activități de mișcare în aer liber, la Clubul Copiilor, Aleea Tiberiu Brediceanu nr.1 Brașov ( la baza Tâmpei), începând cu ora 11.00.

Organizatorii vor oferi cadouri primilor 100 de vizitatori, cu condiția să poarte un accesoriu verde.

”Conectarea oamenilor la natură”

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Ziua de 5 iunie aminteşte de ziua deschiderii Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Uman (Stockholm 1972) , care a dus la înfiinţarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP. Anul 1972 a marcat un punct de cotitură în dezvoltarea politicii internaționale în domeniul mediului, prin organizarea, sub auspiciile ONU, a celei dintâi mari conferințe privind problemele de mediu, care  a avut loc la Stockholm, în Suedia, între 5-16 iunie, și este cunoscută sub numele de Conferința de la Stockholm.Potrivit site-ului http://www.unep.org/, tema de anul acesta este ”Conectarea oamenilor la natură”. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o țară, unde au avut loc festivitățile oficiale la nivel mondial.

Anul acesta Canada este cea care va găzdui Ziua mondială a mediului, prilej cu care va prezenta lumii întregi frumusețea mediului său natural.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.