Vasile Pulbere, profesor de pizza pentru italieni

Vasile Pulbere, profesor de pizza pentru italieni

Vasile Pulbere s-a născut la țară, într-o familie de oameni simpli, în 23 septembrie 1975, în comuna Barcea, județul Galați.

A terminat liceul agricol la Tecuci, în 1994. În perioada 1995-1996 a făcut armata la Garda Națională.

„Întors acasă, m-am apucat de agricultura, dar lucrurile nu mergeau prea bine și m-am gândit sa plec în Italia. În 2002 am plecat în peninsulă cu gândul sa învăț sa fac pizza și sa ma întorc acasă sa deschid o pizzerie”, îşi deapănă povestea chef Vasile Pulbere.

Odată ajuns în Italia, a început să muncească în agricultură, la Roma, pentru asta „știam să fac cel mai bine”. După câteva luni, a plecat la Padova și a găsit de munca într-o pizzerie, pentru perioada de week-end.

„Patru ani  am muncit în această pizzerie în week-end, iar în cursul săptămânii lucram la o fabrică. Aş fi vrut să deschid o pizzerie a mea, aici în Italia, dar nu mă simțeam pregătit. Italienii sunt foarte delicați când se vorbește de mâncare. Ei știu și vor să mănânce bine, chiar dacă plătesc mai mult”, ne spune Vasile Pulbere.

În februarie 2007 a făcut un curs de pizzaiolo chiar dacă știa să o facă, pentru că dorea să afle cât  mai multe secrete ale acestei delicatese.

„M-am clasificat primul dintre toți cursanții și am obținut și prima mea medalie de aur. Am fost foarte apreciat de organizatori și am primit chiar și o ofertă de muncă din partea lor: să predau cursuri de pizzaiolo pentru ei, dar pentru asta aveam nevoie de un alt curs. Am lăsat munca în fabrică și am început să muncesc pentru o reţea de pizzerii: seara făceam pizza, iar ziua preparam aluat pentru toate punctele de vânzare. Bineînțeles, între timp am făcut și cursul de coach pizza chef și aşa, în decembrie 2007, am început să predau cursuri de pizza la aceeași școală unde am fost elev – Margherita Pizzaschool Abano Terme Padova”, ne dezvăluie cea mia grea perioadă prin care a trecut chef Vasile Pulbere.

Profesor, dar şi-a deschis propria afacere în Italia

În 2008, preda deja pentru aceaaşi școală la Veneția, Treviso și Rovigo. În 2009 a început să participe la campionatele de pizza. În special la Campionatul Mondial de Pizza, de la care nu a lipsit în niciun an şi unde a obținut rezultate bune: în 2015 a fost primul român calificat la această competiţie.

„În 2010 împreună cu soția mea am deschis o pizzerie în Cittadella Padova, unde am avut forte mare succes chiar din prima zi. Actualmente lucrez în pizzeria noastră, Pizzeria d’Asporto Viper. Predau în continuare cursuri de pizza pentru începători, cursuri de specializare pentru pizzaiolii profesioniști, fac demonstrații pentru cel mai mare producător de făină pentru pizza la nivel mondial, care produce făina «Le 5 Stagioni». Sunt mândru că fac parte din cea mai mare asociație din România – Asociația Culturală Euro Est Alternativ – care se ocupă de campionate de bucătărie și pizza la nivel internațional, sunt tată, am doi băieței minunați, iar soția este o femeie deosebită, care mi-a fost mereu alături și m-a susținut în toate domeniile”, ne mai spune chef Vasile Pulbere.

 

Alte articole:   Orțan: Guvernul României a îngropat proiectul spitalului regional de la Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.