blog-logo

Pompierii braşoveni atrag atenţia asupra grătarelor în minivacanţa de Rusalii

Pompierii braşoveni atrag atenţia asupra grătarelor în minivacanţa de Rusalii

Pentru că minivacanţa de Rusalii se întinde pe mai multe zile, oamenii vor fi tentaţi să petreacă mai mult timp la grătare. Astfel, pompierii le reamintesc braşovenilor măsurile de prevenire a incendiilor la iarbă verde.

Angajaţii ISU le atrag atenţia că aprinderea focului este interzisă în zonele cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.

De asemenea, utilizarea focului deschis în zonele de agrement este permisă doar în locurile special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

Totodată, pompierii recomandă să monitorizaţi în permanenţă arderea, deoarece, chiar și o rafală slabă de vânt ar putea modifica direcţia focului, îndreptând flăcările spre vegetaţie sau transportând scânteile incandescente la distanţe mari.

Pentru a evita producerea de incendii, brașovenii sunt sfătuiți să-i supravegheze continuu pe copii, să aibă la îndemână un stingător sau un recipient cu apă, în cazul în care focul se întețește.

Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Înainte de plecarea de la iarbă verde, petrecăreţii în natură trebuie să stingă focul și să acopere cenușa cu pământ, iar deșeurile să le depună doar în locurile special amenajate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate