A fost semnat raportul de atribuire a segmentului Braşov-Cristian, din autostrada Comarnic-Braşov

A fost semnat raportul de atribuire a segmentului Braşov-Cristian, din autostrada Comarnic-Braşov

Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov, secţiunea Braşov-Cristian, dar şi pentru varianta de ocolire a oraşului Comarnic au fost semnate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a precizat că în scurt timp vor începe lucrările, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

Surse din cadrul CNAIR au declarat pentru Economica.net că Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost desemnata din nou câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrazii Comarnic – Braşov, însă oficialii CNAIR nu au confirmat încă informaţia.

Potrivit Digi24.ro, în cazul lotului 5, respectiv Râșnov-Cristian și drum de legătură spre Brașov, prima firmă are acționar off-shore-ul cipriot Alpenside Holding și deci nu se poate spune cu claritate ce acționari adevărați are. Cealaltă firmă urmează să se ocupe de proiectare și este în insolvență.Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov vor începe anul acesta, la tronsonul între Braşov şi Cristian, la 13 ani de la lansarea proiectului.Ministerul Transporturilor a anunţat luna aceasta că va semna, la sfârşitul lunii iunie, contractul de proiectare şi execuţie.

Tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov este împărţit în cinci sectoare, sectoarele 1 şi 5 fiind cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, în lungime totală de 10 kilometri.

Alte articole:   70 de ani de la deschiderea primei Pinacoteci a Brașovului

Această ofertă mai fusese declarată câştigătoare şi la finele anului trecut, însă Strabag a depus contestaţie. După decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din 13 martie, oferta Strabag a intrat în reevaluare.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.