1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. Când a apărut şi ce semnificaţie are

1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. Când a apărut şi ce semnificaţie are

Ziua Internaţională a Copilului are loc la date diferite în întreaga lume, pentru a sărbători copiii la nivel global.

Aceasta a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Apoi, în 1954, 20 noiembrie Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului”, astfel a fost declarată Ziua Universală a Copilului (engleză Universal Children”s Day).

În Turcia Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

Alte articole:   Primăria Brașov a câștigat procesul cu constructorul țepar de la Informatică

Ziua de 1 iunie este, de fapt, Ziua Internaţională pentru Protecţia Copiilor, însă în prezent este sărbătorită în mai multe ţări ca fiind Ziua Copilului. Ziua datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).

În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie cand a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului.Alături de Romania, alte 47 de state celebrează copii la aceeași dată.

Majoritatea țărilor au căzut de acord asupra zilei de 1 iunie, prima zi de vară, însă  nu toate statele sărbătoresc Ziua Copilului acum, 22 noiembrie fiind o dată populară în țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda.

Alte articole:   Constructorul lotului Râșnov - Cristian, în topul drumarilor harnici în iulie

Astăzi, Ziua internațională a copilului este marcată printr-o serie de evenimente speciale, care încep cu câteva zile înainte și continuă și după 1 iunie și la care sunt invitați deopotrivă cei mici și cei mari pentru a se bucura împreună.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate