blog-logo

„Şcoala cetăţenilor activi“, la Colegiul Tehnic “Transilvania”

„Şcoala cetăţenilor activi“, la Colegiul Tehnic “Transilvania”

Centrul de Voluntariat Braşov/ APIS PM FEED-BACK împreună cu Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov vor derula, în următorii trei ani, proiectul internaţional „School of Active Citizens”/ „Şcoala cetăţenilor activi”, proiect finanţat prin programul Erasmus +.

Proiectul internaţional este coordonat de organizaţia Youth Union of People with Initiative din Portugalia şi implementat în parteneriat cu organizaţii nonguvernamentale şi instituţii de învăţământ din: Portugalia, Polonia, Slovacia şi România.

Cele 4 ţări partenere vor implica în total un număr de 1.700 de elevi şi mai mult de 140 de lucrători de tineret şi de profesori în activităţi de schimb de elevi şi activităţi de formare pentru profesori.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Inițiativa vizează întărirea cooperării între educația formală și nonformală cu scopul de a oferi elevilor o educație integrată și de a le facilita acestora o mai bună integrare în societate.


În cadrul acestui proiect, în luna mai, la Colegiul braşovean s-a desfăşurat un concurs de eseuri cu tema „Democraţia”, pentru selectarea a 6 liceeni ce vor participa la schimbul de tineret din România, în cadrul acestuia.

„Prin concurs am urmărit să surprindem semnificaţia conceptului de democraţie din perspectiva tinerilor liceeni; totodată, încurajându-i să identifice şi diferitele modalităţi prin care ei se pot implica în viaţa comunităţii din care fac parte. Criteriile de selecţie a eseurilor au fost supuse la vot, procesul fiind unul democratic; elevii alegând ca eseul să aibă o pagină, să fie scris de mână şi să aibă o abordare creativă. În concurs au fost înscrise 12 eseuri, redactate atât în limba română, cât şi engleză. Lucrările au fost prezentate pe data de 9 mai, în cadrul evenimentului organizat de profesorii Colegiului Tehnic «Transilvania» Braşov, de Ziua Europei, la care au participat elevii Colegiului, cadre didactice şi alţi invitaţi”, au explicat iniţiatorii proiectului.

Cei şase câştigători vor participa la întâlnirea din cadrul proiectului menţionat anterior, ce va avea loc la Predeal, în perioada 28 iunie – 4 iulie 2017.

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Foto: iubescbrasovul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate