blog-logo

Percheziții la Spitalul Județean Brașov şi la Pediatrie

Percheziții la Spitalul Județean Brașov şi la Pediatrie

Purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, Gabriela Dinu, a declarat, luni seara, că la Braşov au fost patru percheziţii, respectiv una domiciliară, două la instituţii şi una la o societate comercială. Altre două percheziţii au fost la Craiova.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 12 mai 2017, cu ocazia unui concurs de încadrare în funcţia de medic radiolog, acesta ar fi fost promovat fraudulos prin oferirea de către candidat a unor bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare”, a spus Gabriela Dinu.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat toate bunurile oferite membrilor comisiei de concurs, precum şi sumele de 17.000 lei şi 14.930 euro.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, efectuează șase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Brașov și municipiului Craiova, dintre care două la sediul unor instituții publice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către cadre medicale și universitare.

Alte articole:   Leul s-a „vaccinat” pentru criza Covid

Din informațiile pe care le deținem, se pare că perchezițiile sunt la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la Pediatrie. Este vorba despre medici care ar fi primit şpagă pentru a efectua un act medical, medici care sunt și profesori la Facultatea de Medicină.
”Din cercetări a reieşit că, la data de 12 mai 2017, cu ocazia unui concurs de încadrare în funcţia de medic radiolog, acesta ar fi fost promovat fraudulos prin oferirea de către candidat a unor bunuri de lux şi servicii de cazare membrilor comisiei de examinare”, a spus Gabriela Dinu.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat toate bunurile oferite membrilor comisiei de concurs, precum şi sumele de 17.000 lei şi 14.930 euro.

Alte articole:   „Fii în centru!”: Un milion de euro pentru proiectele studenților Universității Transilvania


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie dacă îți place!
  1. interesant cum anumite persoane beneficiaza din partea voastra de beneficiul de a se face precizarea ca uspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

    Reply
  2. cati bani faci ca radiolog la stat de iti permiti sa dai spagile alea?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.