blog-logo

Case noi pentru copiii de la Centrul de Reabilitare de la Brădet

Case noi pentru copiii de la Centrul de Reabilitare de la Brădet

Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet, care a ars din temelii, la începutul anului, va fi înlocuită de o locuinţă protejată, care va apărea în cadrul Complexului de Reabilitare Şcolară de la Săcele. Tot la Brădet, va apărea o a doua casă de tip familial, construită de la zero.

Consiliul Judeţean Braşov, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi două asociaţii, respectiv Asociaţia „Episcop Vasile Coman” şi Fundaţia SERA România, au încheiat recent convenţii  de asociere în vederea construirii a două locuinţe protejate pentru copii de la Brădet.

Potrivit acordului, Asociaţia „Episcop Vasile Coman” urmează să finanţeze construirea imobilului cu o capacitate de 10 locuri, în Complexul de Reabilitare Şcolară de la Brădet, pe terenul pus la dispoziţie de administraţia judeţeană, iar DGASPG trebuie să obţină avizele şi autorizaţiile necesare construcţiei.

Asociaţia va avea responsabilitatea de a face proiecţia şi execuţia lucrărilor de construire, pe un teren pus la dispoziţie de CJ, şi de a dota locuinţa, din surse proprii, cu respectarea standardelor minime obligatorii conform legii.

Alte articole:   Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Cea de a doua casă, de tip familial, va fi construită în acelaşi Complex de Reabilitare Şcolară de la Brădet, de către CJ şi DGASPC, împreună cu Fundaţia SERA România. Casa va avea o capacitate de 16 locuri. Fundaţia va fi cea care va asigura şi dotarea casei, în timp ce CJ va contribui cu o cofinanţare de 50.000 de euro pentru construcţie, sumă care va fi cuprinsă în bugetul pe 2018.

După ce vor fi construite, casele vor intra în proprietatea publică a judeţului Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.