blog-logo

De astăzi, parcarea din Poiana Braşov este funcţională

De astăzi, parcarea din Poiana Braşov este funcţională

Primarul George Scripcaru a prezentat vineri parcarea supraetajată din Poiana Braşov (poiana de jos, vizavi de Cabana Junilor). Acest proiect a fost finanţat parţial prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

 

 

 

„Mă bucur că, în sfârşit, am finalizat această investiţie, atât de necersară descongestionării traficului din Poiana Braşov. Vor fi 434 de locuri de parcare pentru autovehicule, locuri pentru microbuze şi autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap ;I locuri pentru biciclete. Parcarea va oferi toate facilităţile unei parcări moderne. Foarte important este şi terminalul de transport, care ne va oferi posibilitatea de a prelua turiştii care îşi vor lăsa maşinile în această parcare şi a-i transporta cu autobuze de capacitate mică până în staţiune”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru atât după numărul de autorizaţii de construire eliberate, cât şi după suprafaţa utilă construită


Parcarea are patru niveluri: subsol, demisol, parter şi terasă, însumând 434 de locuri de parcare, dinter care la subsol  102 locuri (16 pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, există 140 de locuri de parcare pentru biciclete, 7 locuri pentru microbuze (la exterior), 2 locuri pentru autobuze (la exterior), şi 6 locuri de parcare pentru autocare (la exterior).

Accesul se face în zona parter, atât pietonal, cât şi auto prin două porţi de intrare, iar ieşirea se face la nivelul subsolului.
Proiectul cuprinde şi o staţie de autobuz a viitoarei linii care va asigura transportul public către şi dinspre Poiana Braşov. De asemenea accesul turiştilor către staţiune se va putea face şi cu microbuze, care vor asigura accesul direct la principalele puncte de interes ale staţiunii.

Alte articole:   VOX POPULI Săcelenii se plâng că își rup mașinile în gropile de pe drum

Valoarea totală a investiției a fost de 19.735.926,81 de lei.

Distribuie dacă îți place!
 1. O intrebare: de ce nu a fost facuta subteran sub parcarea mare din Poiana? Ca sa continuam slutirea poienii mici si sa-i plimbam cu autobuzul? Atunci de ce nu am facut-o in locul stadionului municipal demolat si sa urcam turistii cu gondola?

  Reply
 2. Cum vor fi preluati turistii,sta un microbuz permanent si asteapta turistii ?cind pleaca spre poiana imediat ce vin primi turisti sau numai cind se umple microbuzul?Cred ca va fi un mare rateu

  Reply
 3. Ok, felicitari pentru realizare, in perioada de sarbatori si concedii e geniala ca sa nu mai fie Poiana blocata, dar pe bune se putea face o parcare imensa in parcarea mare din Poiana Brasov, si sa fim seriosi poti sa o faci si suprateran cat si subteran, nu ar strica o gondola ce pleaca direct din Brasov catre Poiana, sa treaca si deasupra orasului si sa vezi atunci cum creste turismul, o sa fie promovata direct de turisti, usor usor Brasovul devine din ce in ce mai curat si mai frumos

  Reply
 4. AI FACUT UN RAHAT, SCRIPCARULE, SAU POATE AI MAI SCOS O VALIZA CU BANI?

  Reply
 5. Se va folosi la iarna, in fiecare weekend, cand se vor forma cozi la intrarea in statiune, si mai ales in sezon.

  De acolo pana in poiana sunt 15 minute de mers prin padure; miscarea nu face rau nimanui.

  In al doilea rand acum se pot desfiinta locurile de parcare de la gondola si de langa lac, care intr-adevar slutesc Poiana!

  Reply
  • Ce sluteste poiana cu adevarat e bataia aia de joc de hotel de langa lac pe locul fostei pisicinei cristal.
   Mizeria aia trebuie demolata urgent si cei vinovati ptr asemenea aprobari comdamnati cu executare

   Reply
 6. si tot nu-s lamurit:
  1. Trebuie luat bilet de calatorie separat?
  2. Daca stau la un sprit pana la 3 dimineata in vreo carciuma din Poiana, mai este autobuz la ora aia sa ma duca din Poiana pana la parcare sa imi iau cazanul?(conduce femeia ca ea nu bea, sa nu am vorbe)
  Astept lamuriri, va rog. Ca poate ies mai ieftin cu taxiul din Livada si retur.

  Reply
 7. Ca de obicei Scripcarul a dat lovitura ,bravo ma baiatule se vede ca nu esti prost o pacare aflata la 4 km distanta de poiana cu un autobuz care circula din o data la jumatate de ora.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate