blog-logo

Trei candidaţi în cursa pentru Primăria Râşnov

Trei candidaţi în cursa pentru Primăria Râşnov

La Râşnov vor avea loc alegeri locale parţiale, pe 11 iunie, pentru ocuparea funcţiei de primar, după ce primarul ales anul trecut, Adrian Veştea, a demisionat, optând pentru funcţia de preşedinte câştigată în Consiliul Judeţean Braşov.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost luni, 22 mai, ora 24.00, iar potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Râşnov, judecătorul Alina Tocanie, în urma verificării fiecărui dosar în parte, cu privire la fiecare dintre cei trei candidaţi au fost constatate îndeplinite condiţiile legale, astfel că au fost emise hotărârile nr. 1 şi 2 din data de 20 mai şi hotărârea nr. 3 din data de 21 mai, prin care au fost admise candidaturile acestora.

Alte articole:   Teatrul Sică Alexandrescu, obligat de instanţă să reia concursul pentru postul de secretar literar

Astfel, pe buletinele de vot din 11 iunie, în cursa pentru câştigarea fotoliului de primar, vor fi trei nume: Liviu Butnariu (PNL), Daniel Diaconu (PER) şi Marius Lungu (independent).

Potrivit hotărârilor Biroului Electoral de Circumscripţie Râşnov, toţi cei trei candidaţi au depus liste ce cuprindeau mai mult de 500 de susţinători, acesta fiind minimul admis lege.

Cele mai multe semnături de susţinere pentru candidatură le-a depus consilierul local PER, Daniel Diaconu, respectiv 1.880.

Actualul viceprimar, Liviu Butnariu, de la PNL, care a preluat şi atribuţiile de primar, după demisia lui Adrian Veştea, a depus 1.402 semnături pentru susţinerea candidaturii sale.

Pe ultima sută de metri, în cursă s-a înscris şi Marius Lungu, care va candida ca independent, după ce a renunţat la statutul de membru al PSD. El a depus 657 de semnături pentru susţinerea candidaturii sale.

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Cei trei competitori vor intra în campania electorală, programată pentru perioada 27 mai – 10 iunie (ora 7.00), urmând ca în 11 iunie, râşnovenii să se prezinte la urne pentru a alege primarul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate