26 de milioane de euro, împrumut de la BERD pentru autobuze noi la Braşov

26 de milioane de euro, împrumut de la BERD pentru autobuze noi la Braşov

Consiliul Local Brașov va discuta la viitoarea ședință de plen începerea demersurilor de contractare a unui împrumut de către RATBV S.A. de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în sumă de maxim 116.610.000 lei (aproximativ 26 de milioane de euro) în vederea achiziționării de autobuze noi destinate transportului public local de călători.

În acest sens, aleșii locali vor stabili o comisie de negociere a contractului de împrumut cu BERD-ul, care va avea următoarea componență: președinții comisiilor nr.1, nr.5 și nr.6 din cadrul Consiliului Local, doi membri ai Executivului, desemnati prin dispoziție a Primarului şi patru ai regiei de transport, numiți prin Hotărâre a Consiliului de Administraţie al societății.

Reprezentanţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au avut încă din luna septembrie 2016 o întrevedere cu primarul George Scripcaru şi conducerea RAT Braşov pentru a continua demersurile privind contractarea unui împrumut necesar completării flotei de mijlioace de transport, dar şi pentru găsirea unor soluţii de finanţare pentru finalizarea Aeroportului Braşov şi pentru construcţia unui nou spital de urgenţă.

CITEŞTE ŞI: RAT Brașov, în pericol de colaps. Există soluții ?

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap