Târgul Naţional Imobiliar: Preţurile locuinţelor au crescut cu 3,7% în ultimul an, iar oferta, cu 6%

Târgul Naţional Imobiliar: Preţurile locuinţelor au crescut cu 3,7% în ultimul an, iar oferta, cu 6%

Preţul minim în cadrul Târgului Naţional Imobiliar (TNI), deschis vineri la Palatul Parlamentului, este de 4.700 de euro pentru o casă de vacanţă, iar maximul este de 4,2 milioane de euro pentru un hotel din Predeal de 5 stele. Specialiştii spun că media preţurilor a crescut cu 3,7% în ultimul an.

TNI consemnează în ediţia din acest an un număr-record de 122 de participanţi care afişează 15.000 oferte imobiliare pentru locuinţe noi şi vechi, case de vacanţă, terenuri din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Cluj, Valea Prahovei, Braşov, dar şi alte zone ale ţării. De asedmenea, la TNI – deschis în perioada 19-21 mai – 40% din oferte se încadrează în Programul Prima Casă, precizează organizatorii.

În cadrul TNI, cele mai accesibile locuinţe noi fac parte din portofoliul agenţiei Premier Service şi au preţul de pornire de 24.000 de euro TVA inclus pentru o garsonieră de 34 mp situată în sudul Bucureştiului, pe Şoseaua Giurgiului, 41.500 de euro TVA inclus pentru un apartament de două camere, 44 mp în zona Berceni, în ansamblul Creativ Residence şi de 53.500 de euro TVA inclus pentru un apartament de 3 camere, 58 mp, din White Residences.

„Târgurile imobiliare reprezintă pentru orice dezvoltator un bun prilej de a lua pulsul pieţei, de a avea contact direct cu potenţialii clienţi şi de a înţelege preferinţele cumpărătorilor. Greenfield Băneasa aduce la prima ediţie din acest an a TNI o ofertă care vine în întâmpinarea principalelor cerinţe ale pieţei din acest moment: bucătării închise şi compartimentări inteligente, suprafeţe optime cuprinse între 61 şi 111 mp şi, nu în ultimul rând, dotări de calitate superioară: încălzire prin pardoseală, centrală termică Viessman, ferestre cu 5 camere de izolare Salamander – Streamline, parchet cu grosimea de 8 mm Egger, uşă de intrare blindată Pinum, uşi interioare Pinum Smart, gresie şi faianţă Delta Design”, a declarat Adriana Pătru, Marketing Specialist în cadrul Impact Developer & Contractor.

Potrivit specialiştilor, creşterile de preţuri continuă, iar în luna aprilie – conform indicelui Imobiliare.ro – Constanţa este al patrulea mare oraş din ţară, după Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, în care preţul pe metru pătrat a depăşit pragul psihologic de 1.000 de euro/mp, înregistrând un avans de 2,1%.

Dar ca mediană naţională, preţurile au avansat cu 3,7%, pe fondul unei creşteri a ofertei – tot pe mediană – de 6% faţă de ediţia de anul trecut, a declarat Bogdan Guţu, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România (APAIR).

El a arătat că factorii ce determină dinamizarea pieţei imobiliare sunt „finanţările mai uşor de obţinut, faptul că primii beneficiari ai programului Prima Casă (în anii 2009-2010) au deja copii şi se gândesc să le ofere locuinţe, oferta mai mare şi cu produse mai accesibile, dar şi veştile bune privind evoluţia economiei în general”.

Alte articole:   Prima minivacanță din 2020. Câte zile libere vor mai fi în acest an

În România, preţurile locuinţelor au crescut în ritm alert de anul trecut până în prezent. Cea de-a doua jumătate a anului 2016 a adus o scumpire a imobilelor cu peste 7%, iar creşterea pentru 2017 este preconizată undeva între 8-10% comparativ cu anul trecut, arată organizatorii TNI.

În cadrul târgului imobiliar TNI vizitatorii îşi pot alege locuinţe de vacanţă în Mamaia Nord cu vedere la Marea Neagră, al căror preţ porneşte de la 29.000 de euro, beneficiind şi de toate facilităţile unui resort de talie internaţională. Şi locuinţele cu vedere la munte sunt o variantă sigură de investiţie, fiind la mare căutare în orice perioadă a anului. Preţurile pornesc de la 24.500 de euro pentru apartamente în Buşteni Regal Apartments şi respectiv 27.000 de euro în Cioplea Best View din Predeal. În cadrul TNI persoanele interesate de proprietăţile de vacanţă pot alege din peste 3.000 de unităţi situate la mare şi la munte.

Una dintre premierele TNI este oferta de case din containere maritime, cu preţul de pornire de 11.990 de euro + TVA.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.