Brașov, unul dintre cele mai îndrăgite orașe din țară. Record de turişti!

Brașov, unul dintre cele mai îndrăgite orașe din țară. Record de turişti!

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică arată că aproape 265.000 de turişti au vizitat Braşovul, în primele trei luni ale acestui an, reşterea fiind de 20% faţă de perioada similară a anului trecut, când în hotelurile şi pensiunile braşovene se cazau doar puțin peste 220.000 persoane.

Numai în luna martie, Braşovul a fost vizitat de aproape 72.000 de persoane.

Potrivit statisticilor, în ultimii 5 ani s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști cu aproximativ 15%- 20%.

“Este oficial un an de record! Se pare că vremea a ținut cu noi și ne-a ajutat din acest punct de vedere. Brașovul a evoluat fantastic din punct de vedere turistic în ultimii ani. Trebuie să ne mândrim cu acest lucru “, a declarat Mihaela Pâtea, director executiv adjunct, Direcția Județeană de Statistică Brașov, citat de BrasovTv.com.

O creştere importantă s-a înregistrat în rândul turiştilor români, de peste 22%, în timp ce numărul turiştilor străini s-a redus cu 2 procente. Cei mai mulţi turişti străini au provenit în perioada analizată din Republica Moldova, Germania, Israel, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

Majoritatea turiştilor au preferat să se cazeze în structuri de primire turistică de 3 sau 4 stele, ceea ce denotă că în principal persoanele cu venituri medii spre ridicate aleg să viziteze Braşovul.

În Regiunea Centru, județul Braşov ocupă locul întâi la sosiri cu peste 50% din totalul cazărilor din regiune. La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al II-lea, după Municipiul Bucureşti la numărul de sosiri.

Alte articole:   VIDEO Primăria Zărnești modernizează Cabana Salvamontului din Plaiul Foii

Conform datelor INS, județul Braşov a atras, în 2016, un număr de 1.114.395 de turiști, înregistrând, astfel, un record al ultimilor ani.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.