blog-logo

Zona din spatele Hotelului Aro va fi în şantier până în luna iulie

Zona din spatele Hotelului Aro va fi în şantier până în luna iulie

La începutul acestei săptămâni, după o pauză de câteva luni, municipalitatea a demarat lucrările de înlocuire a covorului asfaltic cu calupuri de bazalt prelucrate, pe jumătatea străzii Sfântul Ioan care rămăsese nereparată (din spatele Hotelului Aro Palace).

Lucrările mai presupun şi modernizarea iluminatului public, respectiv la instalarea unor stâlpi asemănători celor montaţi în jumătatea pavată.

Potrivit viceprimarului Braşovului Laszlo Barabas, platoul va fi pavat cu dale bazaltice negre, zona de demarcare a străzilor urmând să fie marcată cu pietre de culoare albă, aşa cum este prevăzut în autorizaţia de construire şi în avizul eliberat de Direcţia Judeţeană de Cultură (DJC) Braşov, urmând ca toate lucrările să fie terminate până în luna iulie.

„Ne propunem să finalizăm lucrările până la jumătatea lunii iulie, astfel încât în sezonul de vară să nu mai avem şantier deschis în acea zonă”, a subliniat viceprimarul.


Investiţia în zonă a fost reluată în prima parte a lunii aprilie a.c., pe jumătatea pavată au fost instalaţi noii stâlpi de iluminat, s-au pus câteva băncuţe şi ghivece cu arbuşti.

Alte articole:   Încă un liceu din Brașov trece în online

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, după finalizarea lucrărilor, parcarea din spatele hotelului Aro Palace se va întinde pe aceeaşi suprafaţă ca şi înainte de deschiderea şantierului, urmând să aibă 100 de locuri, iar tronsonul dintre Biserica Sf. Anton şi intersecţia cu strada Mureşenilor va fi redeschis traficului rutier, dat fiind faptul că Direcţia de Cultură – prin Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nr. 2 – nu a fost de acord şi nu a dat avizul pentru amenajarea unei piaţete pe strada Sfântul Ioan, aşa cum ar fi dorit Municipalitatea, pentru a include zona în circuitul turistic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.