blog-logo

publicitate

Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu: „Prins în plasă”

Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu: „Prins în plasă”

Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brașov vă invită la a doua premieră a stagiunii teatrale 2016-20107 cu spectacolul bulevardier modern ”Prins în plasă” de Ray Cooney, care va avea loc pe 24 mai 2017, ora 19, la Sala Mare a teatrului.

Comedia teatrală a avut deja avanpremiera în deschiderea oficială a Festivalului Săptămâna Comediei 2017.

”Prins în plasă” sau ”Run for Your Wife” este o comedie teatrală a dramaturgului britanic Ray Cooney, apărută în 1983. Ray Cooney este unul dintre cei mai apreciați creatori de comedii bulevardiere moderne, care își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu precizia și minuțiozitatea unui ceasornicar. Fiecare personaj are un destin logic, nebunesc și tragic în același timp.

Punerea în scenă a regizorului Cristian Ioan suprinde cu mare finețe atât comicul de situație creat de Cooney, dar și pe cel de limbaj, astfel că ar fi păcat ca publicul brașovean să rateze un astfel de spectacol.

„Prins în plasă” este o comedie atât de bine scrisă încât ar trebui să muncești foarte mult ca să o strici. Nu-i vorba de zâmbete aici, ci de râs cu mare poftă! Nu se va zâmbi subțire. Se va râde în hohote. Două ore, spectatorii vor avea ocazia să uite de absolut tot ce înseamnă mici sau mari probleme. Să vină pentru că este sănătos și benefic pentru orice om să râdă în hohote. Nu este un spectacol cu care o să luăm premiul UNITER, însă e un spectacol care va fi extrem de bine primit de public”, mărturisește regizorul Cristian Ioan.

Brintanicii sunt cunoscuți pentru umorul sec, însă se pare că scriitorul Ray Cooney a reușit să surprindă infidelitatea unui bărbat cu foarte mult umor spumos. Comedia este despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții, o nevastă în casa din Streatham și o altă soție în Wimbledon. Piesa are un ritm alert, totul se desfășoară între minciuni și înselăciune, de situații imposibile cu efect comic, de scene nebunești care nu știi cum se vor sfârși.

Alte articole:   Reîmpăduriri în Munții Făgăraș. Peste 100 de oameni lucrează pentru 100 de hectare de pădure nouă   


Biletele pentru premiera spectacolului s-au pus în vânzare la casieria teatrului și se pot achiziționa conform următorului program: de marți până vineri între orele 11-19, sâmbătă și duminică între 15-19; luni este închis.

Prețurile biletelor pentru spectacolele este de 35 lei (preț întreg) și 18 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari).

 Biografie Cristian Ioan

A semnat până în prezent regia a peste 45 de spectacole de teatru profesionist în țară și străinătate, fiind în același timp inițiatorul Festivalului ”Teatru Imagine” și membru al ”Informal European Theatre Meeting” din Bruxelles.

Printre spectacolele regizate se numără: “FAMILIA ANTICARULUI” de Carlo Goldoni, “BIGAMUL” de Ray Cooney,  “MAŞINĂRIA CEHOV” de Matei Vişniec, „LUCREŢIA BORGIA” de Victor Hugo, „PEER GYNT” de Henrik Ibsen, “DRAGOSTEA LUI DON PERIMPLIN ŞI A BELISSEI ÎN GRĂDINĂ” de F.G. Lorca, “PITICUL DIN GRĂDINA DE VARĂ” de D.R.Popescu, “TRILOGIA VILEGIATURII” de Carlo Goldoni, “CUM SE CUCERESC FEMEILE” de Woody Allen, ”O SCRISOARE PIERDUTĂ” de I.L. Caragiale, “CÂNTĂREAŢA CHEALĂ” de Eugen Ionesco, “VARIAŢIUNI ENIGMATICE” de Eric-Emmanuel Schmitt, “CONU LEONIDA FAŢĂ CU REACŢIUNEA” de I.L.Caragiale “VRĂJITOARELE DIN SALEM” de Arthur Miller, “ROMEO ŞI JULIETA” de William Shakespeare, “REGINA IOCASTA” de Constantin Zărnescu, “POVESTEA URŞILOR PANDA SPUSĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURT” de Matei Vişniec, “UNU ŞI CU UNU=TREI” de Ray Cooney, “CÂNTĂREAŢA CHEALĂ” de Eugen Ionesco, ”PRINS ÎN PLASĂ” de Ray Cooney, ”DUBLA REZERVARE” de Ray Cooney etc.

Alte articole:   Ministerul Educației anunță evaluări standardizate pentru elevi. Școlile din județul Brașov incluse în programul pilot  

A ocupat funcția de director la Teatrul Național din Târgu-Mureș, Teatrul de Stat din Oradea și la Teatrul de Nord Satu Mare, a montat pe mai toate scenele din România (Teatrul Mic, Teatrul Național București, Tg. Mureș, Arad, Oradea, Satu-Mare, Brașov, Tg.Jiu, Iași etc) și a colaborat cu teatre din Belgia, Slovacia, Germania,Austria și Franța.

În anul 2004, Cristian Ioan a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în rang de Cavaler de președintele României.

PRINS ÎN PLASĂ, de Ray Cooney

Traducerea: Marian Popescu, Regia: CRISTIAN IOAN, Scenografia: Alexandra Dumitru

Distribuția: MIHAI BICA – John Smith, MIHAI GIURIȚAN – Stanley Gardner, GABRIELA BUTUC – Barbara Smith, CARMEN MORUZ/ LIGIA STAN – Mary Smith, TUDOR HURMUZ/ VLAD PAVEL – Gavin Smith, CLAUDIA SULIMAN – Vicki Smith, GABRIEL COSTEA – Tatăl

Alte articole:   FOTO Cozi la colegiile din Brașov pentru înscrierea la examenele pentru verificarea cunoștințelor de limbă modernă

Regia tehnica: Vasile David. Lumini: Valerică Chiosa, Andrei Reileanu, Tudor Smeu. Sunet: Ovidiu Grădinar, Aflorei Florin. Sufleur: Marian Cărstea

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.