blog-logo

Brașoveanul Ion Țiriac împlinește astăzi 78 de ani!

Brașoveanul Ion Țiriac împlinește astăzi 78 de ani!

Istoria vietii lui Tiriac este, cu siguranta, desprinsa dintr-o serie de povesti de succes. Nascut la Brasov, el se angaja la numai 13 ani la o fabrica de camioane pentru a supravietui. Facea, in paralel, sport, iar in 1969 ajunge, impreuna cu bunul sau prieten Ilie Nastase, in finala Cupei Davis. Cei doi ajung cel mai renumit cuplu de tenismeni din istorie.

Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român, jucător de hochei (juca pe patonoarul de la Olimpia), și actualmente un influent om de afaceri în Germania și România. Țiriac, care și-a pierdut tatăl la vârsta de zece ani și  a locuit pe strada Cerbului, la nr. 5. Consiliul Județean Brașov i-a atribuit numele lui Țiriac arenei de la Liceul Sportiv, după ce a renovat-o.

Alte articole:   Începe a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Incepand cu 1980, dupa ce se retrage din competitiile sportive, Tiriac se remarca drept proprietar al mai multor turnee din circuitul ATP sau WTA. Dupa Revolutie, Tiriac incepe sa investeasca in Romania, in sectorul bancar (Banca Tiriac), media (infiinteaza, impreuna cu Adrian Sarbu, MediaPro), al asigurarilor (Allianz-Tiriac) si auto. El detine licenta pentru turneul BRD Nastase Tiriac din 1996.

De ziua lui, Ion Tiriac nu se va desprinde nici azi de zgura. “Domnul Tiriac este la un turneu de tenis la Madrid”, a anunțat  Geta Uglai, asistenta personala a miliardarului. „Mutua Madrid nu este doar un eveniment sportiv, ci si unul social. Preturile pentru publicitate la acest turneu sunt ridicate, iar beneficiile se ridica la 140 de milioane de dolari in doar noua zile. Acest lucru nu poate fi ignorat”, a spus Ion Tiriac.

Alte articole:   Mii de articole pirotehnice, găsite în maşina unui brașovean, la Hoghiz

Ion Tiriac este proprietarul turneului Mutua Madrid, care are loc in capitala Spaniei intre 6 si 13 mai. Turneul poarta amprenta personala a lui Tiriac, el fiind cel care introduce aici, in premiera mondiala, zgura albastra, in ideea ca mingea sa fie mai bine vazuta de jucatori, dar mai ales de spectatori si telespectatori. Valoarea premiilor din turneul madrilen este de peste 3 milioane de euro, potrivit site-ului ATP.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate