Care alegorice cu flori şi cai de paradă la ”BlumenFest – Sărbătoarea Florilor”, la Bod

Care alegorice cu flori şi cai de paradă la ”BlumenFest – Sărbătoarea Florilor”, la Bod

Tradițiile sașilor vor fi readuse în prim plan la Bod ”BlumenFest – Sărbătoarea Florilor”, primul festival care sărbătorește venirea primăverii, de altfel este şi primul eveniment cultural organizat după 1990 în localitate.

Sărbătoarea era ținută de sașii din Bod în fiecare an, în luna mai, iar odată cu plecarea lor, sașii au dus cu ei și sărbătoarea, care se ține încă în câteva orașe din Germania

Evenimentul va avea loc duminică, 7 mai, de la ora 11.00.  Totul va începe cu parada costumelor populare reprezentative pentru comunităţile româneşti, săseşti şi maghiare care trăiesc azi la Bod, urmată de parada carelor alegorice, cai de paradă, târg de meșteri populari autentici, spectacol de folclor, tradiții și obiceiuri și picnic.

Un moment al festivalului, preluat din tradiția sașilor, va fi salutarea primului copil care împlinește un an în luna mai. Acesta simbolizează viitorul și speranța de mai bine. Coincidența face ca în acest an primul copil care împlinește vârsta de un an în luna mai să provină dintr-o familie ce poartă numele de Brendorfer (Bodeanul).

Tot duminică, va fi organizat un târg de flori, dar vor fi prezenţi peste 20 de meşteri populari, iar in cadrul târgului va fi amenajată „zona de ospăţ”, cu preparate tradiţionale româneşti, maghiare şi săseşti. Pe scena amplasată în aer liber, începând cu ora 13.00, vor avea loc spectacole ale ansamblurilor folclorice din Ţara Bârsei, care vor prezenta tradiţii şi obiceiuri specifice celor trei etnii.

În cadrul acestui eveniment vor participa și biciliștii de la Asociația Brașovul Pedalează, care vor defila pe biciclete împodobite cu flori. Traseul propus este Braşov-> Sânpetru ->Bod->podul către Araci ->Hărman->Sânpetru->Braşov.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Agenţia Metropolitană Braşov, ce îşi propune, conform reprezentanţilor acesteia, să susţină toate cele 14 comunităţi care fac parte din respectiva organizaţie în desfăşurarea de manifestări culturale, sportive şi de altă natură.

Loading...
  1. Daca erau si flori de sarbatoarea florilor era si mai bine. 3 standuri triste, cu flori ofilite. In rest, mici si gablonturi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap