Braşovul, din nou în top în ceea ce priveşte numărul de turişti

Braşovul, din nou în top în ceea ce priveşte numărul de turişti

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), anul trecut Bucureştiul a fost campion la numărul de turişti care au sosit în unităţile de cazare, cu peste 1,9 milioane de turişti.

Capitala este urmată de judeţe puternic dezvoltate precum Constanţa, Braşov, Mureş, Prahova, Sibiu şi Cluj.

De altfel, Bucureştiul, judeţele Constanţa şi Braşov sunt singurele care atrag mai bine de un milion de turişti anual.

Conform datelor, județul Braşov a atras, în 2016, un număr de 1.114.395 de turiști, din care 16% îl reprezintă turiștii străini.

Într-un top al celor mai vizitate judeţe anul trecut, Braşovul se clasează pe locul trei, după Capitală cu 1,9 milioane de turişti, din care mai mult de 50% au sosit din străinătate, şi judeţul Constanţa cu 1.162.958 turişti, din aceştia 5% îl reprezintă turiştii străini.

În ceea ce privește numărul turiştilor străini, care au vizitat România anul trecut, se obsevă că județul Braşov se situează pe locul doi.

La polul opus se află judeţele Teleorman, Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Sălaj care atrag cei mai puţini turişti.

Pe de altă parte, harta turiştilor străini se suprapune în mare parte cu cea a investiţiilor străine, având în vedere că cei mai mulţi turişti de peste hotare merg în cei mai importanţi poli de dezvoltare ai României.

Conform INS, în 2016 s-au întregistrat peste 11 milioane de sosiri ale turiştilor în unităţile de cazare din România, dintre care 2,5 milioane străini.

Sursa si foto: zf.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.