blog-logo

Mandatul de arestare preventivă pentru interlopul Alen Moisin, confirmat de magistrații Curții de Apel

Mandatul de arestare preventivă pentru interlopul Alen Moisin, confirmat de magistrații Curții de Apel

Curtea de Apel Brașov a confirmat, vineri, mandatul de arestare preventivă pe numele interlopului brașovean Alen Moisin, potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, judecătorul Răzvan Dicu.

Moisin a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov pentru o perioadă de 30 de zile.

Acesta a fost extrădat din Spania, fiind adus sub escortă în țară joi noaptea.

Deși se afla în arest la domiciliu, Alen Moisin a reușit să fugă din țară în perioada 10-11 februarie 2017, apoi și-a procurat acte false în Ungaria, cu care a ajuns la Madrid, în Spania, unde a fost capturat.

Polițiștii antidrog din Brașov, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au recuperat 46 de picturi sustrase din state membre ale UE și patru bucăți de fildeș, bunuri în valoare totală de peste 100.000 de euro, precum și 1,5 kg de canabis de la membrii grupării conduse de Alen Daniel Moisin, potrivit unui comunicat DIICOT remis AGERPRES.

În septembrie 2016, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracțional organizat coordonat de Alen Moisin obținea mari sume de bani din comercializarea de droguri și că deținea mai multe opere de artă, sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Alen Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brașovean și s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acționat în derularea unor activități infracționale (tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracțiuni informatice, infracțiuni contra persoanelor, șantaj, cămătărie, trafic de droguri).

Alte articole:   VIDEO 500 de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Brașov

Din cercetări a rezultat că Moisin a constituit o structură piramidală de tip mafiot, care se ocupa cu aducerea în țară și comercializarea de droguri. Pe palierul doi al acestei structuri, Alen Moisin l-a plasat pe finul și omul său de încredere, Valeriu Adrian Maftei, acesta fiind sprijinit activ de prietena sa, Diana Giosu.

S-a mai reținut că Valeriu Maftei a avut rolul de coordonator al vânzărilor de droguri procurate de Alen Moisin și de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activități. De asemenea, Maftei s-a implicat personal în activități de vânzare a unor cantități însemnate de droguri și a deținut, în anumite locații, obiecte de artă, pentru care căuta cumpărători.

Pe palierul de execuție al grupării au fost recrutați Cătălin Florin Pavel, Alexandru Andrei Kiss, Răzvan Ionuț Pintiliasa, Alex Costică Ganea, zis „Alex țiganul” și Mihai Pavel, zis „Clei”. Inculpații erau fidelizați liderilor rețelei fie prin diverse recompense financiare, fie prin „corecții” fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori.

Pe 21 octombrie 2016, Alen Moisin i-a vândut lui Vasile Miron, cetățean moldovean, cantitatea de 3,56 grame canabis (mostră), cu prețul de 150 lei, cei doi înțelegându-se ca în cazul în care cumpărătorul va aprecia calitatea „mărfii” să tranzacționeze cantități de ordinul kilogramelor de canabis.

Ulterior, pe 8 noiembrie 2016, Alen Moisin i-a vândut lui Ion Dumitru (ofițer în cadrul unei unități militare de pe raza județului Brașov) 500 grame canabis, acesta din urmă angajându-se să plătească ulterior suma de 18.500 lei.

Alte articole:   Surprize pentru copii, în 1 iunie, la Prejmer

În data de 20 ianuarie 2017, polițiștii de la IPJ Brașov-Biroul de Supravegheri Judiciare au vizitat locuința unde Alen Moisin își executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, situată în municipiul Brașov, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu se află la domiciliu.

În cursul aceleiași seri, pe raza municipiului Săcele a fost efectuat un control asupra unui autoturism aparținând tatălui inculpatului Valeriu Maftei, ocazie cu care a fost identificată o pungă conținând aproximativ 300 grame canabis. Punga respectivă fusese preluată de Valeriu Maftei de la Alen Moisin cu câteva ore înainte.

În data de 22 ianuarie 2017, inculpatul Mihai Ionuț Pavel a fost oprit în trafic imediat după ce a ridicat de la locuința lui Alen Moisin cantitatea aproximativă de 85 grame canabis.

Pe 24 ianuarie 2017, Curtea de Apel Brașov a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv și s-a dispus darea în urmărire generală și internațională a lui Alen Moisin, iar pe 27 ianuarie 2017 a fost efectuată o nouă percheziție la domiciliul acestuia, unde a fost găsită îngropată lângă gard o pungă vidată cu 200 grame canabis, un pistol marca Bruni și 100 cartușe calibrul 9 mm.

În interiorul aceluiași imobil au fost identificate un permis de conducere pe numele lui Alen Moisin, eliberat de către autoritățile mexicane, și o carte de identitate falsificată.

Ulterior, pe 21 ianuarie 2017, au fost identificate și ridicate de la membrii rețelei 46 picturi, cel mai probabil sustrase de la colecționari ai unor state membre UE, unele dintre acestea datând din secolele XVIII — XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la aproximativ 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii provenienței, vechimii și valorii artistice a acestora.

Alte articole:   ANAF a actualizat Ghidul fiscal pentru persoanele care realizează venituri din chirii

Cu aceeași ocazie au fost identificate patru bucăți de fildeș de elefant având greutatea totală de 53 kg și o valoare estimată la 53.000 euro.

În cadrul anchetei a fost identificată și ridicată cantitatea de aproximativ 1,5 kilograme de canabis, însă din cercetări a rezultat că numai în cursul anului 2016 Alen Moisin a introdus prin intermediari, pe teritoriul României, cantitatea de peste 10 kg canabis.

Urmare a cercetărilor efectuate în acest dosar, precum și în alte cauze conexe, procurorii DIICOT — Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane, 3 fiind cercetate în stare de arest preventiv și alte 8 sub control judiciar.

Totodată, s-a stabilit că, în zilele de 10 și 11 februarie 2017, Alen Moisin a trecut fraudulos frontiera de stat a României, spre Ungaria, prin „zona verde”, unde și-a procurat un set de documente falsificate.

În cauză a fost declanșată o amplă activitate de asistență juridică internațională adresată autorităților spaniole, astfel încât Alen Moisin a fost localizat și prins în Madrid la data de 18 februarie 2017.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.