Cei mai buni studenți brașoveni la Matematică și Informatică și-au prezentat creațiile

Cei mai buni studenți brașoveni la Matematică și Informatică și-au prezentat creațiile

Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov a organizat joi, 27 aprilie 2017, în Aula Sergiu T. Chiriacescu, Sesiunea Cercurilor Științifice Studențești.

Evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni: Matematică, respectiv Informatică. La fel ca în fiecare an, evenimentul s-a bucurat de un mare succes în rândul studenţilor, care au prezentat în faţa juriului şi a reprezentanţilor de la companiile de IT din Braşov teme actuale de cercetare şi dezvoltare în matematică şi în domeniul aplicaţiilor software.

Lucrările prezentate au dovedit un deosebit caracter practic şi au surprins în majoritatea cazurilor prin claritatea metodelor ingenioase de implementare alese. Cu acest prilej tinerii studenţi au avut ocazia să interacţioneze în mod direct şi să răspundă la întrebările atât ale comisiei ştiinţifice cât şi ale reprezentanţilor companiilor de IT.

Comunicările studenţilor au entuziasmat încă odată, iar cele mai bune lucrări au fost premiate de către Universitatea Transilvania din Braşov şi de către sponsorii prezenţi la la sesiune.

Cei 43 de studenţi înscrişi au prezentat auditoriului teme actuale din domeniul inteligenţei artificiale, Deep Learning, detectarea plagiatului în lucrările ştiinţifice, dar şi diverse aplicaţii mobile, programe pentru managementul clinicilor medicale, jocuri pentru sistemul de operare Android, sisteme de achiziţii de date prin pulsuri optice sau de la distanţă, aplicaţii web de predicţie a vânzărilor, programe de realitate augmentată, sisteme de monitorizare a dronelor şi programe dedicate sistemului medical pentru reconstrucţia obiectelor 3D.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   70 de ani de la deschiderea primei Pinacoteci a Brașovului
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.