blog-logo

„Festivalul Zupului” de la Râşnov, amânat

„Festivalul Zupului” de la Râşnov, amânat

Cea de-a patra ediţie a „Festivalului Zupului” de la Râşnov a fost amânată pentru o dată care va fi anunţată în cel mai scurt timp posibil de reprezentanţii autorităţilor locale.

Programat iniţial în zilele de 29 şi 30 aprilie, evenimentul nu va mai avea loc în weekendul prelungit de 1 Mai pentru faptul că în aceeaşi periadă se va desfăşura prima etapă a sezonului de Viteză în Coastă, „Trofeul Serus” Râşnov-Poiana Braşov.

Competiţia sportivă a fost de asemenea decalată faţă de perioada la care a fost programată iniţial, 22-23 aprilie, din cauza zăpezii căzute în urmă cu o săptămână.

„Cele două evenimente nu se pot desfăşura simultan, din cauză că locul unde se prepară zupul este acelaşi cu parcul de service al raliului. Vom anunţa data la care va avea loc «Festivalul Zupului», o tradiţie de sute de ani în oraşul nostru, reluată de câţiva ani şi susţinută de autorităţile locale în cadrul unui bogat calendar anual de evenimente”, a explicat Liviu Butnariu, viceprimarul oraşului Râşnov, citat de BunaZiuaBrasov.

Zupul reprezintă o mâncare tradiţională zonei Râşnovului pe care saşii obişnuiau să o consume când mergeau la muncile câmpului. Zupul este o tocăniţă pe bază de cartofi, ceapă şi slănină, aceasta fiind principalul ingredient al zupului, însă reţeta originală a fost de-a lungul timpului îmbunătăţită şi modernizată.

Alte articole:   Kids Tâmpa U16, prima victorie în Liga Elitelor

Foto: bzb.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov