blog-logo

Protecţia Copilului se va implica doar în cazul unui abuz asupra copiilor, în tragedia din Masivul Retezat

Protecţia Copilului se va implica doar în cazul unui abuz asupra copiilor, în tragedia din Masivul Retezat

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului DGASPC Braşov a anunţat, marţi, că se va autosesiza în cazul morţii celor doi copii alpinişti în Masivul Retezat doar dacă ancheta procurorilor va stabili că a fost vorba de un abuz asupra minorilor, transmite Mediafax.

Tragedia din Retezat „a trezit în aceste ultime zile o serie de discuţii referitoare inclusiv la încălcarea sau eludarea de către părinţi a unor drepturi ale copilului, mergându-se chiar până la a ridica întrebarea dacă mediul familial mai este unul sigur pentru copiii minori supravieţuitori”, se arată într-un comunicat transmis de DGASPC Braşov.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov precizează faptul că, în acest moment, există în desfășurare o anchetă a organelor judiciare din Hunedoara, care vor stabili dacă este vorba despre un accident nefericit sau un eveniment produs din culpă umană.

”La finalul cercetărilor autorităţilor în drept – Poliţie, Procuratură -, în măsura în care acest lucru va fi necesar şi ni se va permite, vom include fata într-un program de consiliere psihologică. Iar dacă datele culese în timpul anchetei vor conduce şi spre ipoteza unui abuz asupra minorilor implicaţi, organele judiciare vor sesiza DGASPC pentru preluarea cazului şi demararea procedurilor legale într-o astfel de situaţie (anchetă socială, evaluare psihologică, intervenţie, etc)”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

De asemenea, DGASPC Brașov precizeaza ca nu este în măsură să stabilească vinovați și nici nu consideră oportună demararea, în acest moment, a unei anchete sociale sau a unei evaluări psihologice a minorei supraviețuitoare, „acestea fiind irelevante din punctul de vedere al specialiștilor”.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Hărman și Toderița

„Trebuie să conştientizăm cu toţii faptul că ceea ce trebuie să primeze este interesul superior al copilului, care se traduce printr-o dezvoltare normală din punct de vedere fizic şi moral, echilibru socioafectiv şi viaţă de familie”, mai spun reprezentanţii DGASPC Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.