Cinci medalii la Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceenii braşoveni

Cinci medalii la Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceenii braşoveni

Olimpiada Naţională de Informatică, organizată în acest an la Braşov, s-a încheiat, iar luni ( 24 aprilie) a avut loc barajul pentru accederea în lotul ce va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Astfel, 339 de elevi de liceu din întreaga ţară au participat de vineri până duminică la competiţia care s-a desfăşurat la colegiile naţionale Andrei Şaguna, Grigore Moisil şi Grigore Antipa.

Braşovul a fost reprezentat de 12 elevi: şase de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, cinci de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil” şi unul de la Colegiul Naţional „Aprily Lajos”.

Dintre aceştia cinci liceeni au reuşit să obţină patru medalii de bronz şi una de argint, astfel:

La clasa a IX-a (98 de concurenţi), pe locul 31 – Vasilescu Ioana, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” – medalie de bronz.

La clasa a XI-a (unde au fost 91 de concurenţi), pe locul 21 s-a clasat Mihai Andrei Solcan, Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, care a obţinut medalia de argint, iar pe locul 29 – Soós Márton, Colegiul Naţional „Áprily Lajos” – medalie de bronz.

La clasa a XII-a, locul 22 – Răzvan Roatis, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov şi Andrei Timotei Ardelean – locul 28, de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” Braşov, au obţinut medaliile de bronz.

La baraj au intrat 168 de liceeni de la cele patru niveluri de clasă, însă nici unul dintre liceenii braşoveni, dintre cei medaliaţi, nu a reuşit să se califice în lotul naţional lărgit.

Ceilalţi liceeni braşoveni s-au clasat astfel:

Clasa a IX-a: locul 31 – Ioana Vasilescu, CN „Andrei Şaguna”, locul 67 – Constantin Marian, CN „Andrei Şaguna”;

Clasa a X-a: locul 58 – Ion Robert Gabriel, CNI „Grigore Moisil”;

Clasa a XI-a: locul 29 – Soós Márton, Colegiul Naţional „Áprily Lajos”, locul 87 – Gasparovici Andrei, CMI „Grigore Moisil”, locul 88 – Vlad Sebastian Gabor, CNI „Grigore Moisil”, locul 90 – Ene Vlad Mihai, CN „Andrei Şaguna”;

Clasa a XII-a (82 de concurenţi): locul 46 – Ciobanu Paul Gavril, CN „Andrei Şaguna”, locul 77 – Octavian Maradin, CN „Andrei Şaguna”.

Foto: adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.