Jandarmii braşoveni pregătiţi pentru salvarea cu ajutorul elicopterului

Jandarmii braşoveni pregătiţi pentru salvarea cu ajutorul elicopterului

Jandarmii montani români se pregătesc în premieră, alături de piloții IGAV, să participe la operațiuni de salvare cu ajutorul elicopterului.

Astfel, şapte jandarmi români s-au pregătit alături de piloţi şi salvatori IGAV şi trei medici de la SMURD Tg. Mureş şi Bucureşti, sub îndrumarea a doi experţi din cadrul Gărzii Elveţiene de Salvare Aeriană (Swiss Air-Rescue REGA), pentru a putea participa la operaţiuni de salvare cu suport aerian, în cadrul unui curs desfăşurat în luna aprilie a.c., la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Cursul, primul de acest fel din cadrul programului, urmăreşte pregătirea salvatorilor jandarmi pentru a creşte şansele de supravieţuire a victimelor accidentelor montane şi consolidarea cunoştinţelor şi deprinderilor practice ale jandarmilor care intervin pentru salvarea persoanelor în mediul montan.

Alte articole:   INSP a stabilit cine are prioritate la testare pentru COVID-19 și a actualizat definițiile de caz

Pe timpul cursului, salvatorii jandarmi au învăţat să folosească troliul pentru operaţiunile de salvare cu suport aerian şi, cel mai important, au avut ocazia să se familiarizeze cu elicopterul dotat cu aparatură medicală, sub îndrumarea medicilor SMURD.

În total, 14 jandarmi montani din judeţele Mureş, Maramureş, Prahova, Suceava, Braşov şi Hunedoara vor fi pregătiţi în domeniul salvării cu suport aerian folosind troliul, confom standardelor elveţiene REGA.

Cursul se desfăşoară în baza Acordului semnat între Inspectoratul General al Jandarmeriei şi Swiss Air-Rescue REGA, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, cofinanţat prin Programul de cooperare elveţiano-român.

Foto: ziarulprahova.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate