blog-logo

Cei doi copii decedați în avalanșa din Retezat vor fi aduși de pe munte duminică dimineață

Cei doi copii decedați în avalanșa din Retezat vor fi aduși de pe munte duminică dimineață

Trupurile celor doi copii, de 13 și 14 ani, care au decedat sâmbătă după-amiază în avalanșa produsă în masivul Retezat, vor fi aduse la baza muntelui în cursul zilei de duminică de echipe ale Salvamont și Jandarmeriei Hunedoara, a informat Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

„Din cauza condițiilor meteorologice, s-a luat decizia ca misiunea de recuperare a celor două victime rămase la locul producerii avalanșei să se reia în dimineața zilei de duminică, ora 6.00, cu echipe formate din reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara”, se precizează într-un comunicat remis presei.

Cele cinci persoane rănite în avalanșă vor fi coborâte de către echipele de salvatori către zona Cârnic, pentru a fi preluate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Alte articole:   Arafat: Valul 4 poate fi prevenit dacă avem mai multe persoane vaccinate. Să ignorăm sfaturile „divelor” de la TV

Conform șefului Salvamont Hunedoara trei dintre răniți vor fi duși la spitalele din Hațeg și Hunedoara. Între răniți se află și tatăl alpinistei Crina Coco Popescu, acesta prezentând traumatisme ce impun internarea în spitalul din Hunedoara, a precizat Bodean.

Pe de altă parte, toți turiștii care se aflau în zona avalanșei din masivul Retezat au ajuns sâmbătă în siguranță la refugiul Gențiana, coordonați de către echipele de salvatori trimise în ajutorul lor. Avalanșa a avut loc în zona Șaua Bucurii — Poiana Pelegii, pe un traseu de vară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate