DIICOT Braşov: Interlopul Alen Moisin, șeful unei rețele de traficanți de droguri

DIICOT Braşov: Interlopul Alen Moisin, șeful unei rețele de traficanți de droguri

În data de 7 septembrie 2016 procurorii Direcției de Investigare a infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Serviciul Teritorial Brașov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracțional organizat coordonat de către inculpatul Alen Daniel Moisin obține importante sume de bani din comercializarea unor mari cantități de droguri de risc precum că și că deține, în scopul comercializării, mai multe opere de artă sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Alen Daniel Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brașovean care s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acționat în derularea unor activități infracționale (tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracțiuni informatice, infracțiuni contra persoanelor, șantaj, cămătărie, trafic de droguri).

În data de 8 septembrie 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „trafic de droguri de risc”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Alen-Daniel Moisin a operaționalizat o filieră infracțională specializată în traficul de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și procurarea unor opere de artă de valoare sustrase cel mai probabil din Spania. Din investigațiile efectuate a rezultat că inculpatul Moisin Alen Daniel a constituit o structură infracțională de tip mafiot piramidală, plasându-se în vârful acestei structuri, având ca scop obținerea unor importante sume de bani din introducerea în țară a unor mari cantități de droguri de risc și comercializarea acestora”, sea arat[ ]ntr-un comunicat de pres[ al DIICOT Braşov.

Pe palierul II al acestei structuri, inculpatul Alen Moisin Daniel l-a plasat pe finul și omul său de încredere, Maftei Valeriu Adrian, acesta fiind sprijinit în desfășurarea activităților infracționale de către prietena sa, Giosu Diana.

S-a reținut că Maftei Valeriu Adrian a avut rolul de coordonator al vânzărilor de droguri procurate de către inculpatul Alen Daniel Moisin și de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activități.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul Maftei Valeriu Adrian s-a implicat personal în activități de vânzare a unor cantități însemnate de droguri și a deținut, în anumite locații, obiecte de artă, pentru care căuta cumpărători.

Pe palierul de execuție al grupării conduse de către inculpatul Alen Daniel Moisin au fost recrutați Pavel Cătălin Florin, Kiss Alexandru Andrei, Pintiliasa Răzvan Ionuț, Ganea Alex Costică, zis „Alex țiganul” și Pavel Mihai zis „Clei”. Inculpații erau fidelizați liderilor rețelei, fie prin diverse recompense financiare, fie prin „corecții” fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori. În urma unei complexe activități de investigații desfășurată în cauză au rezultat următoarele aspecte:

În data de 21 octombrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vândut inculpatului Miron Vasile, cetățean moldovean, cantitatea de 3,56 grame cannabis (mostră), cu prețul de 150 lei, cei doi înțelegându-se ca în cazul în care cumpărătorul va aprecia calitatea „mărfii” să tranzacționeze cantități de ordinul kilogramelor de cannabis.

În data de 8 noiembrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vândut lui Ion Dumitru (ofițer în cadrul unei unități militare de pe raza județului Brașov) cantitatea de 500 grame cannabis, acesta din urmă angajându-se să plătească ulterior suma de 18.500 lei.

În data de 20 ianuarie 2017 în jurul orelor 21:52, lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Brașov-Biroul de Supravegheri Judiciare au vizitat locuința la care Alen Daniel Moisin își executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, situată în municipiul Brașov, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu se află la domiciliu.

În cursul aceleiași seri, pe raza municipiului Săcele a fost efectuat un control asupra unui autoturism aparținând tatălui inculpatului Maftei Valeriu Adrian, ocazie cu care a fost identificată o pungă conținând aproximativ 300 grame cannabis. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că respectiva pungă fusese preluată de către Maftei Valeriu Adrian, de la inculpatul Alen Daniel Moisin, cu câteva ore înainte.

Alte articole:   Poliția a deschis o anchetă după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea!

În data de 22 ianuarie 2017,  Pavel Mihai Ionuț a fost oprit în trafic imediat după ce a ridicat de la locuința inculpatului Alen Daniel Moisin, situată în municipiul Brașov, cantitatea aproximativă de 85 grame cannabis.

În data de 24 ianuarie 2017 Curtea de Apel Brașov a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv și s-a dispus darea în urmărire generală și internațională a acestuia.

În data de 27 ianuarie 2017 a fost efectuată o nouă percheziție la domiciliul inculpatului Alen Daniel Moisin, ocazie cu care în imediata apropiere a gardului împrejmuitor al proprietății închiriată de către acesta au fost identificate, îngropate, cantitatea de aproximativ 200 grame cannabis, ambalată într-o pungă vidată, un pistol marca Bruni și 100 cartușe calibrul 9 mm.

În interiorul aceluiași imobil au fost identificate un permis de conducere pe numele inculpatului Alen Daniel Moisin, eliberat de către autoritățile mexicane și o carte de identitate falsificată.

În data de 21 ianuarie 2017 au fost identificate și ridicate de la membrii rețelei infracționale un număr de 46 picturi, cel mai probabil sustrase de la colecționari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII — XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la aproximativ 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii provenienței, vechimii și valorii artistice a acestora.

Cu aceeași ocazie au fost identificate 4 bucăți de fildeș de elefant având greutatea totală de 53 kg și o valoare estimată la 53.000 euro.

În total, în cauză a fost identificată și ridicată cantitatea aproximativă de aproximativ 1.5 kg. de cannabis, însă din cercetări a rezultat că numai în cursul anului 2016 inculpatul Alen Daniel Moisin a introdus, prin intermediari, pe teritoriul României, cantitatea de peste 10 kg cannabis.

Alte articole:   Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

În cauză au fost efectuate 5 constatări ale unor infracțiuni flagrante și 3 percheziții domiciliare.

Urmare a cercetărilor efectuate în cauză precum și în alte cauze conexe, procurorii DIICOT — S.T.Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane, 3 fiind cercetate în stare de arest preventiv și alte 8 sub control judiciar.

Totodată, s-a stabilit că în perioada 10-11 februarie 2017, inculpatul Alen Daniel Moisin a trecut fraudulos frontiera de stat a României, spre Ungaria, prin „zona verde”, unde și-a procurat un set de documente falsificate.

În cauză a fost declanșată o amplă activitate de asistență juridică internațională adresată autorităților spaniole, astfel încât Alen Daniel Moisin a fost localizat și prins în Madrid la data de 18 februarie 2017.

În perioada 6-7 aprilie 2017, în cadrul cererii de comisie rogatorie, procurorii DIICOT — S.T.Brașov s-au deplasat la Madrid, în vederea audierii inculpatului Alen Daniel Moisin și aducerii la cunoștință a faptelor reținute în sarcina sa.

La data de 20.04.2017 inculpatul va fi predat autorităților române în baza unui mandat european de arestare emis de către Curtea de Apel Brașov.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O — Serviciul Antidrog București, B.C.C.O Brașov și polițiști din cadrul I.P.J. Brașov.

În cadrul cooperării internaționale cercetările au fost sprijinite de către atașatul de interne al României la Madrid. Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.