blog-logo

Traficul feroviar între Predeal şi Timişul de Sus a revenit la normal

Traficul feroviar între Predeal şi Timişul de Sus a revenit la normal

Circulația între Brașov și Predeal, pe magistrala 300, a fost blocată între stațiile Timișul de Sus și Predeal, din cauza prăbușirii unui copac pe ambele fire ale liniei de contact.

„La fața locului s-a deplasat o drezină pentru a elibera firele de contact, astfel traficul feroviar pe magistrala 300 a revenit la normal, după ce a fost oprit câteva zeci de minute”, ne-a declarat prefectul Marian Rasaliu.

Potrivit Infotrafic, 12 trenuri de călători au acumulat întârzieri cuprinse între 60 şi 100 de minute, ca urmare a incidentului.

Un tren de persoane a staționat înainte de intrarea în stația Timișul de Sus, iar în gara Predeal alte două trenuri de persoane au fost oprite.

Alte articole:   20 de străini care stăteau ilegal în România, depistați de polițiștii brașoveni de la Imigrări, anul trecut!

De asemenea, din pricina prăbușirii unui arbore pe carosabil, ca urmare a vântului puternic, circulația rutieră pe DN 1E (Râșnov-Poiana Brașov) a fost întrerupt pe ambele sensuri. Traficul rutier pe DN1A Brașov — Ploiești se desfășoară îngreunat, pe jumătate de cale, aproape de limita cu județul Prahova. Situația s-a creat după ce un autotren neechipat corespunzător nu a mai putut continua deplasarea, din pricina ninsorii abundente.

Având în vedere avertizarea cod portocaliu de ninsori valabilă pentru intervalul 19 aprilie 2017, ora 18.00 – 21 aprilie 2017, ora 06.00 prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a solicitat membrilor Comandamentului de iarnă să fie luate toate măsurile necesare, pentru a preântâmpina efectele negative ale fenomenelor meteorologice prognozate pentru aceste zile.

“Am solicitat să se acorde o atenție sporită măsurilor de menținere a stării de viabilitate a rețelei de drumuri județene și naționale pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fluență a traficului rutier, să șe desfășoare acțiuni de identificare și protejare a persoanelor fără adăpost și să se asigure utilajele și materialul antiderapant. Voi monitoriza cu maximă atenție modul de îndeplinire a sarcinilor specifice de către toate instituțiile implicate pentru asigurarea unei capacități optime de acțiune și intervenție” a declarat prefectul Marian Rasaliu.

In conformitate cu planurile de acțiune și măsuri stabilite pentru instituirea codului portocaliu, la nivelul tuturor primăriilor județului se va asigura serviciul de permanență, pentru evaluarea și gestionarea promptă a posibilelor situații de urgență generate de fenomenele meteo specifice sezonului rece.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate