Expoziţie inedită de meteoriţi, la Dino Parc Râșnov

Expoziţie inedită de meteoriţi, la Dino Parc Râșnov

Începând de miercuri, 19 aprilie, Dino Parc Râșnov  va gădui pentru câteva zile o expoziție interesantă.

Este vorba despre un meteorit extrem de rar, datorită dimensiunii sale, descoperit pe teritoriul României, în Transilvania.

Alături de meteoritul de la Mociu, exponatele aduse la Râșnov sunt singurele de dimensiuni atât de mari descoperite la noi în țară, pentru că majoritatea meteoriților care intră în atmosfera noastră se dezintegrează până la contactul cu scoarța terestră.

Astfel, a fost amenajat chiar și un spațiu special de prezentare, un crater cu diametrul de 6 metri, care simulează zona de impact a meteoritului.

Expoziția va fi prezentată miercuri de profesor Dan Grigorescu de la Universitatea București și de Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov.

Potrivit specialiștilor, meteoritul de la Mociu, care este și cel mai cunoscut din România, a căzut în 3 februarie 1882, iar bucățile rezultate după intrarea sa în atmosfera terestră s-au împrăștiat pe o distanță de 15 kilometri.

Ar fi avut cel puțin 30.000 de kilograme înainte de intrarea sa în atmosferă, însă, așa cum se întâmplă în aproape toate cazurile, prin frecarea cu aerul, meteoriții pierd cea mai mare parte a masei lor și pe pământ ajung cu numai circa 8-10% din greutatea lor inițială.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap