Începe etapa locală a concursului de protecţie civilă pentru elevi

Începe etapa locală a concursului de protecţie civilă pentru elevi

Etapa locală a competiției „Cu viața mea apăr viața”, organizată de Primăria Municipiului Brașov, va avea loc în 12 aprilie, cu participarea a şase școli și colegii din municipiul Brașov.

Astfel, elevii şcolilor gimnaziale nr. 2, nr. 6, nr.11, dar şi liceenii colegiilor „Andrei Şaguna”, „Dr. Ioan Meşotă”, „Grigore Antipa”, își vor pune în valoare cunoștințele și abilitățile de salvare în caz de urgență.

Concursul se desfăşoară pe două niveluri distincte, respectiv ciclu gimnazial – clasele V-VIII şi ciclu liceal – clasele IX-XI. Participanții vor avea de susținut o probă teoretică și una practică, „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50m”.

Alte articole:   „Până la sfârșitul anului, autostrada Comarnic-Brașov intră în linie dreaptă”, anunță Lucian Bode

Probele se vor desfăşura la sediul Primăriei Municipiului Braşov din Bulevardul Eroilor nr. 8, începând cu ora 9,00 pentru elevii din ciclul gimnazial, respectiv ora 11,00 pentru elevii din ciclul liceal. Fiecare echipă va fi formată din patru elevi (băieți/fete sau mixt).

Scopul concursului este asigurarea pregătirii unitare a copiilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Nu în ultimul rând, concursul vizează formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Pentru premiere, Primăria Braşov, a alocat suma de 1.760 lei. Astfel, membrii echipelor clasate pe locul I la fiecare nivel vor primi câte 100 de lei, cei de pe locul II vor primi câte 70 de lei, iar elevii clasați pe locul al III-lea vor primi câte 50 de lei.

Alte articole:   România are nevoie de o altfel de putere: nu cea a „băieţilor isteţi” de ieri sau a şmecherilor cartierelor de lux de azi

Anul trecut, concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost câștigat de colegiul „Unirea” (gimnaziu) şi colegiul „Grigore Antipa” (liceu).

Foto: brasovevents.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate