blog-logo

„Butoanele de panică” utilizate mai mult pentru distracţie

„Butoanele de panică” utilizate mai mult pentru distracţie

„Butoanele de panică“ sunt montate în zonele de risc sau intens circulate din zona centrală a oraşului (inclusiv centrul Vechi) şi din cartierele Astra, Triaj, Tractorul, Bartolomeu şi Valea Cetăţii.

Acestea sunt amplasate pe unii stâlpi de iluminat din municipiul Braşov, fiind o sursă de informare pentru cetăţeni, sau pentru semnalarea unor agresiuni sau furturi.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii braşovene, cele 42 de „butoane de panică” nu sunt „la mare căutare” când se pune problema situaţiilor de urgenţă. Astfel, în perioada 1 februarie  – 10 aprilie, au fost înregistrate la Dispeceratul Primăriei 106 „apeluri”, însă doar pentru a cere diverse informaţii.

Singura zonă unde se poate vorbi despre utilizarea abuzivă a acestora este Parcul Trandafirilor, din Răcădău, acolo unde copiii apelează la butoanele de panică în joacă.

Alte articole:   Noi medicamente pentru cancer, boli metabolice și neurologice, incluse pe lista celor gratuite

Instalarea „butoanelor de panică” s-a realizat în cadrul proiectului „Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din Municipiul Braşov”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de 10,8 milioane de lei cu TVA inclus, notează BunaZiuaBrasov.

Prin acest proiect a mai fost modernizat iluminatul public, au fost instalate 42 de camere de supraveghere şi a fost amenajat un dispecerat în incinta Primăriei.

Foto: rivi.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.