blog-logo

Liceenii chiulangii „vânaţi” de poliţiştii locali

Liceenii chiulangii „vânaţi” de poliţiştii locali

Agenții de la Poliţia Locală împreună cu reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov (C.P.E.C.A. Brașov) au facut o razie, ieri (6 aprilie), prin localurile din centrul orașului, aflate în apropierea unităților de învățămînt.

Astfel, două echipe mixte au acţionat în centrul oraşului pentru prevenirea şi combaterea absenteismului în şcoli, precum şi pentru combaterea consumului de tutun şi alcool.

Cu această ocazie, a fost verificată existența documentelor de funcționare a pub-urilor, au fost legitimate persoanele din incinta, în vederea prevenirii consumului de alcool în rândul elevilor, dar și a comercializării acestor produse etilice către minori.

De această dată, elevii care au fost surprinși la fumat pe străduțele din jurul școlilor de către polițiștii locali și reprezentanții CRPECA Brașov au primit doar sfaturi cu privire la impactul pe care îl au tutunul și alcoolul asupra sănătății, dar au și primit informații cu privire la ce riscă în cazul în care acumulează absențe nemotivate.

„În calitate de coordonator regional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, CRPECA susţine, prin demersurile sale, organismele autorității publice locale cu rol similar, motiv pentru care, şi în acest an, se vor implementa, la nivel regional, activităţi de sensibilizare şi informare a tinerilor cu privire la efectele asociate fumatului. Foarte important este faptul că, alături de Poliția Locală Brașov, am inițiat activități de informare, educare, conștientizare a elevilor asupra riscurilor reale la care se expun, atât din punct de vedere al absenteismului școlar, cât și în ceea ce privește efectele negative ale unui comportament de consum. În acest context, elevii au înteles că, odată ce părăsesc unitatea de învățământ, ies de sub tutela dascălilor, fiind astfel expuși tentațiilor și riscând să devină victime ale comportamentelor antisociale. Totodată, tinerii au fost încurajați să dezvolte comunicarea cu adulții și să le solicite ajutorul, imediat ce sesisează o stare de anormalitate. În acest context, echipe mixte de specialişti cu atribuții în domeniul prevenirii şi combaterii acestui fenomen, vor desfăşura activităţi specifice menite să prevină consumul, dar și debutul de consum de tutun atât în mediul şcolar, cât şi în mediul familial şi comunitate”, a declarat coordonatorul CRPECA Brasov, Anda Samson.

Elevii trebuie să știe că, în conformitate cu Legea 1/2011 – a educației naționale, la cererea directorilor de școală, polițiștii locali îi pot amenda pe părinții ori tutorii chiulangiilor. Sancțiunile sunt cuprinse între 100 și o mie de lei sau reprezentanții legali ai minorilor pot presta muncă echivalentă, în folosul comunității.

Alte articole:   Patinatorii Coronei se întorc de la Zakopane cu 33 de medalii dintre care 7 de aur, 13 de argint şi 13 de bronz

„Poliția Locală a aplicat deja sancțiuni părinților pentru absențele înregistrate de copiii lor în catalog. Menționăm faptul că, scopul primordial al acestui Plan de măsuri extins și complex, elaborat și derulat de instituția brașoveană, este reprezentat de dezvoltarea conceptului de combatere a abandonului școlar, o cauză în care Poliția Locală a înțeles să se implice. Instituția brașoveană desfășoară activități pe linie de monitorizare a acestui aspect, iar pe langă măsurile legale ce se vor aplica în situația în care sunt depistate astfel de cazuri, va fi anunțată direcțiunea școlii de unde provin elevii chiulangii, urmând să fie informați și părinții.  Vom urmări dacă sunt situații în care se servește alcool minorilor, dar se ia în calcul și legea antifumat”, a precizat directorul executiv al Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea.

Foto: Politia Locala

Distribuie dacă îți place!
 1. Nu mai postați dacă sunteți dezinformați. La unele scoli ora începe la și jumătate iar pauza este între și douăzeci și jumătate. Nu chiulea nimeni. Mi se pare de-a dreptul stupid ca ofițerii nu au observat ca întreaga școală era în timpul pauzei. Nu puteți știrbi prestigiul scolii cu articole false. De asemenea elevii au fost filmați și fotografiați fără acordul acestora.

  Reply
  • cat timp sunt informatii oficiale venite de la o institutie, nu ne puteti acuza pe noi ca dezinformam….

   Reply
  • cam haituirea elevilor. ii legitimeaza doar pe aia de chiulesc sau pe toti care le intra in raza de actiune? daca ai sub 18 ani si mergi pe strada intr-un anume interval orar de unde stie politaiul ca cetateanul e elev si chiuleste? decat sa faceti dari de seama pe baza comunicatelor politiei de ce nu scrieti niste articole ca lumea legat de acest subiect de exemplu? pentru trei grisine si o cafea la conferinta de presa ii tot ridicati in slavi pe politai.

   Reply
 2. ce atata scriptologie? face politaiul din poza recensamantul? daca ai gresit sa fi legitimat doar daca se considera ca trebuie sa fi amendat daca nu avertisment verbal si la revedere. stai sa pierzi vremea pana buchiseste orice semi-analfabet ce scrie in CI ca sa transcrie in caiet. sau isi fac politaii baza de date paralela?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate