blog-logo

12 proiecte propuse de liceeni din Făgărăș și Victoria vor fi finațate din fondul YouthBank

12 proiecte propuse de liceeni din Făgărăș și Victoria vor fi finațate din fondul YouthBank

Tinerii care învață la liceele din Făgărăș și Victoria au aplicat cu proiecte la fondul YouthBank, iar din 17 aplicatii primite, 12 proiecte în valoare de până la 2000 lei vor fi finanțate.

Programul YouthBank este implementat în Făgărăș de către Fundația Comunitară Ţara Făgărășului, iar la nivel național este coordonat de către Fundația pentru Implicarea Tinerilor și susținută financiar de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Kaufland România, iar partener local este Aeon Building. Anul acesta, din program fac parte 17 liceeni de la trei licee și colegii din Făgărăș.

Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

Participarea la program îi ajută pe membrii echipei YouthBank să-și dezvolte abilități de leadership, planificare, mobilizare de resurse, negociere, comunicare și management financiar.

Proiectele care vor primi finanţare anul acesta sunt:

1. Toti copiii la teatru: În cadrul acestui proiect se va realiza un spectacol pentru copii prescolari si scolari, numit “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec. Pentru a monta acest spectacol membrii echipei de proiect si inca 14 voluntari vor face ateliere, ajutati de doi consultanti, pentru a învata cum se realizeaza tehnic un spectacol. Spectacolul va avea mai multe reprezentaţii pe parcursul acestui an.

Suma finanțată – 2000 lei

Alte articole:   ANM: Vremea se răcește din nou. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

2.”Mozaic Făgărăşan”: În cadrul Cercului de Educație multiculturală de la Liceul Tehnologic ”Dr. Ioan Șenchea” se va aprofunda și dezvolta activitatea de cercetare a elementelor de cultură și civilizație aparținând etniilor minoritare și majoritare din Țara Făgărașului. Îşi vor forma abilități practice de confecționare a portului popular în miniatură: românesc, german, maghiar și rrom. Se vor realiza exponate ce vor putea fi vizionate în cadrul unor expozitii.
Suma finanțată – 1911 lei

3. Atelierul Micul electrician: Tinerii de la Asociatia Doamna Maria Brâncoveanu din Făgăraș, ne propun ca prin acest proiect, 15 copii din Țara Făgărașului să beneficieze de un atelier săptămânal în care vor fi introduși în noțiunile de bază din electrotehnică.

Suma finanțată – 1963 lei

4. Natura ne învaţă: Prin acest proiect liceeni din Victoria doresc să amenajeze un spațiu în care să se desfășoare ore și activități în aer liber. Spațiul de care vor beneficia elevii din ciclul primar și gimnazial.

Suma finanțată – 2000 lei

5. Cultură si civilizaţie engleza pentru mic si mare: Liceeni de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Făgăraş doresc sa organizeze ore interactive pentru elevii din clasele primare si gimnaziale din corpul C al colegiului. Concentrandu-se pe aspecte care nu sunt acoperite de programa de limba engleza si care sunt esentiale pentru a intelege de ce trebuie sa vorbim limba engleza. Pot fi incluse si cadrele didactice, parintii si familiile elevilor.

Alte articole:   Premieră: „Anotimpurile”, spectacol de balet pe muzică de A. Vivaldi și A. Piazzolla

Suma finanțată – 1600 lei

6. Poveşti nescrise si comori ascunse din Ţara Făgărașului: Liceeni din Clubul Green Impact, Făgăraș, își propun să realizeze o munca de cercetare, documentare, recuperare și promovare a patrimoniului cultural material si imaterial al Ţării Făgărașului, de la Rupea, Agnita, Boholț, Bucium, Veneția de Sus și de Jos,Voievodenii Mari, Dăișoara, Mediaș, Şinca Nouă și până la Făgăras, prin realizarea unor materiale de promovare: broşură, pliante, expoziţie fotografică, materiale video si site de promovare.

Suma finanțată – 1800 lei

7. Viitorul începe cu tine: Elevele Colegiului Național „Radu Negru” Făgăraş doresc sa iniţieze un atelier la care sa se alăture elevii cu abilități artistice. Vor fi organizate workshop-uri cu materiale și instrumente specifice şi vor beneficia de consiliere din partea unor specialişti în domeniu.

Suma finanțată – 1690 lei

8. Pedalăm spre sănătate – bikeathon: Proiectul constă în organizarea în săptămâna 15 – 19 mai 2017 a unui bikeathon pe ruta Victoria – Sumernă și retur (8 km), din fondurile obținute în urma evenimentului, pe baza de donație din partea participanților, se va contribui la amenajarea unui laborator de limbi străine pentru liceeni.

Suma finantata – 1180 lei

9. Gallery School Art: Elevele Colegiului National ,,Doamna Stanca”, doresc sa pună în valoare desene și picturile care stau ascunse in mapele elevilor talenați, realizând o mini galerie de arta. Astfel, ele doresc sa organizeze prezentări, expoziţii în afara şcolii şi concursuri cu premii pentru tinerele talente.

Alte articole:   Traficul de minori, sclavia, tortura și proxenetismul devin infracțiuni imprescriptibile

Suma finanțată – 1986 lei

10. Tragon, Zeul Tragediei: Proiectul propus spre derulare de catre trupa Ilustrul Teatru este Festivalul Judeţean de Teatru Tragon, prima etapa a festivalului naţional cu acelaşi nume aprobat în Calendarul Activitatilor Educative Nationale. Vor participa trupe de teatru din judeţul Braşov pentru a obține dreptul de a reprezenta judeţul la etapa națională precum și la celelalte festivale de profil din țară.

Suma finanțată -1200 lei

11. Let’s eat eco: Grupul liceenilor de la Colegiului National ,,Doamna Stanca” îşi doreste să demonstreze ca ne putem creşte singuri legume si doresc sa incurajeze cât mai multa lume să le urmeze exemplul. Astfel ei doresc sa planteze semințe in mini-sere, apoi răsaduri, după care vor avea grijă de ele, iar atunci când legumele pot fi consumate, să organizeze o prezentare (cu degustare) a produselor lor.

Suma finanțată -1063 lei

12. “Rural Treasure Hunting” la Veneţia de Jos: Grupul de copii şi tineri organizaţi în Centrul Ioan Cavaler de Puşcariu din Veneţia de Jos doresc să promoveze comunitatea lor organizând o căutare de comori în satul Veneţia de Jos, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului (1 iunie). De asemenea, vor organiza şi o expoziţie, cu ateliere şi jocuri pentru părinţi sau însoţitori, dar şi un stand de unde se pot achiziţiona diverse obiecte confecționate de ei în cadrul atelierelor.

Suma finanțată -1607 lei

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate