blog-logo

Petrică Buhnici, omul care dă viață materiei

Prin cuvântul artist în general este indicată o persoană a cărei activitate se exprimă în câmpul artei. În sens mai larg, artistul este o persoană care exprimă personalitatea sa printr-un mijloc care poate fi o artă figurativă sau performativă.

În sens strict, artist este definit creatorul de opere dotate de valoare estetică în ambientele așa-zise ale culturi înalte, cum sunt desenul, pictura, arhitectura, scultura, perorația, dansul, literatura, regia, fotografia și muzica. Artistul este considerat ca fiind o persoană care își folosește talentul pentru a se exprima în domeniul în care excelează.

Trecând de la definițiile generale, codleanul Petrică Buhnici este cel care cu multă trudă dă viață materiei – argilă sau metal. În mâinile sale, materia neînsuflețită prinde viață.

„Daca mă întrebați ce am de gând să fac în această lume, eu, un artist, aș răspunde: să trăiesc din plin!”, spunea scriitorul Emile Zola.

Maestrul Petrică Buhnici este dedicat nu doar creației, nu doar ideii de a trăi din plin, ci bucuriei de a da chip nimicului, pentru noi, cei mulți.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - O nouă strategie UE de combatere a criminalității organizate

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate