Program pilot de depistare precoce a autismului

Program pilot de depistare precoce a autismului

În luna aprilie Asociatia Raza de Speranta în parteneriat cu Serviciul Public de Administrare Crese Brasov da startul implementarii sistemului de depistare precoce atulburarilor pervazive de dezvoltare ReConect prin care se doreste creșterea gradului de conștientizare si informare și accesului la furnizarea de servicii sociale pentru depistarea precoce a copiilor cu întârziere în dezvoltare (întârziere de limbaj, TSA și tulburări asociate).

Obiectivele proiectului ReConect:

1. Campanii de aplicare a screening-ului de diagnostic precoce si acesorii dupa caz pentru 800 de copii din cadrul creșelor brasovene și de conștientizare a drepturilor copiilor cu întârziere în dezvoltare.
2. Constientizarea, informarea si consilierea apartinatorilor copiilor din crese referitoare la sanatatea mintala: intarzierile in dezvoltarea globala si tulburarile pervazive de dezvoltare
3. Constientizarea, informarea si consilierea cadrelor didactice, medicilor, sef crese si personalului de specialitate din crese referitoare la sanatatea mintala: intarzierile in dezvoltarea globala si tulburarile pervazive de dezvoltare
4. Activitati de lobby și advocacy pentru a aduce problematica întârzierilor în dezvoltare pe agenda publică locală și națională.
5. Diversificarea serviciilor sociale ale ong-ului printr-un nou program de diagnosticare precoce a intarzierilor in dezvoltare pe un esantion delimitat
6. Sensibilizarea opiniei publice fata de copii cu tulburari din spectrul autist si stimularea atitudinii de toleranta si antidiscriminare fata de persoanele cu nevoi special: sanatate, educationale, integrative.

„Luna aprilie este una mai specială pentru noi și pentru beneficiarii noștri. La nivel mondial, pe 2 aprilie, punctam Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului! În acest context, și în acest an, am inițiat și organizat o serie de evenimente la care dorim să vă avem alături!

Ne dorim ca astfel, să avem lângă noi oameni frumoși și generoși, care prin puterea exemplului lor pot determina o schimbare în bine pentru copiii și tinerii noștri! Este important să conștientizăm comunitatea și opinia publică asupra nevoilor copiilor și a tinerilor cu tulburări din spectrul autist, precum și de importanța integrării lor în societate. Totul depinde doar de noi. Realizăm că binele stă în puterea noastră și împreună cu voi putem construi o lumea cu bine și mai frumoasă pentru ei!” Diana Nita, presedinte Asociatia Raza de Speranta.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap