blog-logo

Braşovenii pot face sesizări printr-o aplicație lansată de primărie

Braşovenii pot face sesizări printr-o aplicație lansată de primărie

Primăria Braşov a lansat o aplicație prin intermediul căreia braşovenii pot transmite sesizările direct către această autoritate publică sau îşi pot face programări la „Evidenţa Persoanelor”.

Aplicația „My Brasov City”, este disponibilă pentru dispozitivele de tip smartphone care folosesc sisteme de operare Android, urmând ca în perioada următoare să fie disponibile şi aplicaţiile pentru terminalele iPhone.

„Aplicaţia pentru telefoanele mobile are, în prezent patru secţiuni, dar, în timp, va fi dezvoltată. Prima secţiune este «Raportare incidente», unde braşovenii care au un cont de utilizator pot depune sesizări şi pot încărca poze, pentru ilustrarea reclamaţiilor. De asemenea, există secţiunea «e-Funcţionar» care permite completarea unor formulare on-line sau pot afla informaţii utile. În secţiunea «Evidenţa persoanelor» se pot face programări la acest serviciu, iar la secţiunea «Evenimente» poate fi consultată agenda culturală”, a declarat Gabriela Vlad, şeful Serviciului IT din Primăria Braşov, citat de BunaZiuaBrasov.

Ea a precizat că singurele cheltuieli legate de dezvoltarea acestei aplicaţii sunt cele legate de publicarea lor pe platformele App Store sau Google, costul total fiind de aproximativ 200 de euro.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș
 1. as dori sa intreb ,cine se ocupa cu reciclarea deseurilor in zona schei mai eczact pe str. invatatorilor,deoarece acolo se afla niste containere pline ochi cu deseuri de hirtie si mase plastice, de circa 2(doua saptamini), e mai mare rusinea,trec straini si se uita mirati!

  Reply
  • Raspuns: vezi la cine platesti gunoiul. Ala ar fi!

   Reply
   • Dincă Petre Cornel 5 august 2021, 10:49 AM

    Sunt curios cât mai durează lucrările la podul Bârsei pentru că se trenează cu lucrările de asfaltare și am ajuns la limita răbdării facem un drum de 30min în două ore nu se sesizează nimeni

    Reply
  • Balan violeta 28 mai 2019, 10:03 PM

   Buna ziua,
   Locuiesc pe strada Zizinului si as dori sa stiu de ce zonele verzi dintre blocuri nu au fost curatate,iarba are cel putin 2m iar de arbustii de pe alei numai spun,poate sezisarea mea si a celorlalți locatari va avea un rezultat cat mai rapid.
   Multumim!

   Reply
   • Raspuns: Nu insistati. Daca taie primaria verdeata nu e bine. Daca nu o taie iar nu e bine. Cine sa va mai inteleaga? Apropo: iarba chiar are 2 metri inaltime? Cei de la parter ce zic? Ca daca ei nu zic nimic, dvs., de ce faceti atmosfera?

    Reply
 2. Marius Marinache 14 august 2018, 8:57 AM

  Domnule Primar
  Ma numesc Marinache Marius locuiesc in str.Livada Vulturului nr.7 .Va rog cand se actioneaza cu substante contra tantarilor in cartierul Astra ca in ceilalti ani ca anul acesta nu au fost astfel de actiuni?
  Multumesc!

  Reply
 3. Tureatca Vasile 24 august 2018, 7:40 PM

  Domnule primar
  În tot cartierul Carfil (uzina 2)sunt zile când este un miros de gunoi în descompunere.Nu este de la o ghena de gunoi ,mirosul este în tot cartierul.Cred ca este de la rampa de gunoi .Mulțumim.

  Reply
  • Raspuns: stiu si ei dar nu stiu de unde e. Deci degeaba stiu daca nu stiu. Daca stiau, rezlovau si atunci nu stia nimeni ca nu avea ce sti. Alta intrebare!

   Reply
 4. buna ziua,doresc sa sesisez faptul ca in dreptul blocului de pe strada Lamaitei nr. 141,bl.6,se afla 2 banci care nu au fost puse de catre Primarie,banci folosite de tot felul de indivizi care tulbura seara de seara linistea,arunca feluritedeseuri,producind multa mizerie.Avem rugamintea sa fie ridicate.Multumim anticipat!

  Reply
  • Raspuns: asa-i cu bancile. Rau cu ele, rau fara ele. La multi le deranjeaza linistea. Nu ati specificat: sunt sucursale sau agentii?

   Reply
 5. Rog fluidizare trafic prin semaforizare în zona ocolitoare Brasov-Decathlon unde se circula pe sub pod pe o singura banda disponibila.
  Dimineata în jurul orei 7:50 se formează cozi de mașini în sensul de mers către Decathlon.
  Prin utilizarea semaforului care este deja montat în zona s-ar putea fluidiza traficul măcar la orele dimineții.
  Mulțumesc anticipat ptr. răspuns.

  Reply
 6. Domnule primar de Brasov ,vi se pare normal ca un transportator de marfa cu un Tir (șoferul)sa lase camionul pe unde poate la intrare in Bv. si sa meargă personal sa plătească 320lei Libera trecere pt.a putea descărca sau încărca din Brașov ? Daca nu stiti noi conduc.auto avem un program de lucru pe care il irosim la coada la ghișeele din primăria pe care o patronați.Reveniți va si faceti ce trebuie ca sa putem plati la benzinărie cum se face in toată Romania !

  Reply
 7. Domnule Primar,
  Ma numesc Lazar Irina si locuiesc pe str. Gradinarilor, nr, 10. De cateva saptamani becul de pe strada din fata portii este ars. Va rog frumos sa trimiteti pe cineva sa schimbe becul sa fie lumina pe strada. Multumesc frumos!

  Reply
 8. buna ziua
  Ma numesc Davidescu ion locuiesc pe str. GRIGORE URECHE NR.13 Bl.1 Am loc de parcare licitat si platit . din data de 09.01.2018 in parcare este o masina BV 93 TNM . Am sunat la politia locala au venit au lasat amenda in parbriz dar nimeni nu a luat nici o masura . Va rog frumos sa mi spuneti cum sa procedez, ce trebuie sa fac , nu am unde parca , eu platesc parcarea ??????

  Reply
  • Raspuns: decupezi frumos asfaltul pe liniile alea albe sa iti iasa un dreptunghi cam cat e locul de parcare pe care il platesti. Apoi bagi o ranga intr-o parte si intorci asfaltul invers cu josul in sus. Masina parcata acum ajunge dedesubt iar matale o sa ai locul liber asa cum iti doresti. Cand vine celalat basculezi un pic asfaltul la loc sa isi poata recupera cetateanul cazanul dupa care ramai asa cu loc pe care parte vrei. Si iarna ai avantaj ca nu mai trebuie sa cureti zapada. Placa turnanta parca ii spune?

   Reply
 9. In atentia Politiei Comunitare Brasov si tuturor organelor de cercetare penala : , pe Bd.Victoriei nr. 3, Sc.C, vesnicul administrator Mocanu Vasile, a facut de la et. 5 la et. 3, unde locuieste acest escroc, legaturi de apa calda si calorifere ce apartin de CET Brasov ! In concluzie, toti locatarii din bloc, din care cc. 1/2, au centrale termice, platesc de ani de zile apa calda acesui escroc si nu numai ! Nu lasa pe nimeni sa intre in apartamente pentru verificari ! Rog pe procurori sa solicite la judecatori, mandate de perchezitie pe Bd. Victoriei nr. 3, sc. C . Opinez ca, nu e singurul caz din Brasov, iar asa zis instalatori de paie, trebe sa raspunda si ei !!!! Este o tema deschisa pt. tot Brasovul ! Evident ca, acest mafiot, impreuna cu asa zis instalator Costel, angajat in Brasov la Vanatori de munte, au afectat inclusiv zidurile de rezistenta ! Sper ca Politia Comunitara Brasov, care se ocupa de discipina in constructii, sa initieze demersurile necesare .

  Reply
 10. aurelia popstoica 18 martie 2019, 9:17 AM

  sunt locatar in zona kraiter am mai facut sesizari legate de efectuarea curateniei pe langa linia de cale ferata paralel cu str pavilioanelor pe partea cu cet unde este o mizerie de nedescris dar nu a luat nimeni in considerare acestea cred ca si la periferia orasului ar trebui sa fie curatenie nu numai in centru

  Reply
 11. Buna ziua,sunt Ramona Bunea, as dori sa ma ajutati intr-o problema legata de asociatia de proprietari Berzei 22. E de nedescris situatia in aceasta asociatie, se cer foarte multi bani pt salariile lor si nu numai,doar pt femeia de servici,fiind fina de botez a doamnei casiere si sef asociatie intre timp,de la fiecare ap prende 7,90 lei/luna,pacat ca vine doar o data pe luna si face NIMIC,se cer pt salarii,cheltuieli articole curatenie,chitantiere si alte consumabile 38 lei/luna ,una peste alta,un total de 47,50 lei lunar de platit fara consumul personal de apa,cost care vine adaugat ulterior in functie de consumul fiecarui locatar. Am cerut justificari despre marirea salariilor angajatiilor asociatiei si mi-au aratat un tabel semnat de proprietari pt prezenta acestora la sedinta de scara,iar surpriza a fost ca sub tabeleul respectiv era scris ca locatarii sunt de acord cu marirea salariilor. In asociazie sunt 5 angajati plus femeia de servici platita separat, casiera e si administrator,contabila è si cenzor iar a 5 persoana sotul cassierei instalator,dar daca ai nevoie de el nu-i de gasit. Lista nu se termina aici,mi-ar trebui o zi intreaga sa semnalez tot,dar ce ma intereseaza cel mai mult è sa stiu daca exista vreo institutie a ststului care sa verifice aceste probleme. Va multumesc

  Reply
  • Raspuns: nasoala treaba.

   Reply
   • Privind salariile celor de la Asociatia 13 M. Viteazu din Brasov sunt abuzuri salariale. astfel cä o pensionarä din invatamant plateste in lipsa pt. 10 luni o pensie. Sunt 7 indemnizati cu cititul apei la 345 lei, servici care nu se face, iar ceialti ajung pana la 955.lei indemnizatia lunara a presedintelui de scar. Pensia unui cadru didacti dupä 27 ani de munca echivaleazä aproape cu indemnizatia presedintelui. pt, doar o zi pe saptamana cu minimul de 3 ore, E echitabil? Contribuabilii platesc femeia de serviciu cu pana la 10 lei lunar, chiria Asociatiei si comisioanele bancare se adaugä, astfel cä lunar se plateste in lipsa 75 lei, din care taxa de reparatii 9 lei, taxa de rulmant, taxa de penalizare prin intarzierea la plata si taxa de rezervä. Desi prin lege se scad cheltuielile de salubrizare si curent se trec in notele de platä si senzorii inlocuiti atat in febt.2020 cat si in august 2020 cu 15 lei. Abuzive sunt si salariile incadratiilor precum caserita, administratorul si cenzorul. Este normalä situatia de crestere a indemnizatiilot lor, farä acordul scris al locatarilor plecati din localitate? Adresa de e.mail si nr. de tel. au fost mentionate prin cererea de plecare de la domiciliul. Rog salarizarea dupä competentä si nu dupä inactivitatea lor.

    Reply
 12. ionescu Octavian 9 mai 2019, 3:52 PM

  Buna ziua,sunt Ionescu Octavian ,rezident in Prejmer ,str.Carpati F.N.si domiciliu in Brasov,str. Matei Basarab 39 si va rog sa verificati faptul ca de 3 ani platesc o taxa pe teren de 19 ron,taxa pe care o plateste si cumparatorul garajului si al apartamentului din str. MATEI BASARAB . Noi nu mai avem acolo nicio proprietate. Astept rezolvarea cazului . Va multumesc !

  Reply
  • Raspuns: nu va caliciti la 19 lei. E bine sa mai pastrati legatura cu Brasovul chiar si o data pe an cu suma de 19 lei. Orice banut e apreciat. Altii cheltuie mii de euro sa poate zice ca au ceva in comun cu orasul Brasov. Municipiu, pardon. Totusi…

   Reply
 13. Dar pe aplicatie a intrat vreunul? Ca aici e ziar. Daca s-a ajuns sa se confunde ziarul cu aplicatia stam rau de tot. Pam, pam!

  Reply
 14. Bună ziua, cumva str. George Bacovia. aparține de primărie? suntem ai nimănui????plină de gropi, chiar pe nimeni nu-l intereseaza de soarta a 300 de familii.

  Reply
 15. Pe strada Postavrului, la nr.3, (aproape de intersectia cu strada Diaconu Coresi nr.5) de foarte multe luni, strada este blocata de o constructie din OSB care ocupa domeniul public pe o suprafata mare si in plus obtureaza traseul auto al riveranilor. Nu incape sa treaca o masina si un om in acelasi timp!!!! e chiar periculos . In curtea respectiva pare ca s-a demolat tot dar de asta iarna nu mai lucreaza nimeni. Pe construtia de OSB (de pe domeniul public) e un afis pe care scrie ca s-a platit ocuparea domeniului public doar pana in luna februarie. Va rugam dipuneti demolarea constructiei cat mai urgent pentru ca este un real pericol si mai ocupa si domeniul public (nefiind platit si chiar platit fiind tot nu estein regula de atata vreme) . (Daca nu au acte in regula atunci sa strice constructia si sa o faca din nou cand reincep lucrul ….)
  La fel este si in fata la fosta „Pizza Iulia” o mizerie si un focar de infectii pe sub schela care sta sa cada (Acolo a mai fost un incident cand a cazut schela in capul trecatorilor). Nu inteleg cum de nu vad cei care verifica domeniul public???? Va rog sa raspundeti la seseizare.
  Multumesc
  Un riveran

  Reply
 16. Vă sesizez că pe strada Păun Pincio, la intersecția cu N D Cocea se află un autoturism abandonat de 4-5 luni. Autoturismul poartă nr BV 16 GSC și nu aparține nici-unei persoane riverane. Este posibil să fi fost furat și abandonat aici. Cazul a fost sesizat de mai multe ori și nu s-a luat nici-o măsură. Mai mult, pe stradă este interzisă parcarea autoturismelor, excepție riverani. Rugăm să se dispună măsuri pentru verificare și îndepărtare din acest loc! 29 august 2019

  Reply
 17. Am sesizat, nu s-a luat nici-o măsură și revin cu rugămintea de a se dispune obligarea firmei Brai Cata de a respecta graficul de ridicare a gunoiului menajer. Este a 4 zi de când stau pubelele în stradă, multe au fost răsturnate de oamenii străzii, aspectul este dezolant. În grafic eram programați pentru ridicarea gunoiului în ziua de luni orele 7,oo, grafic ce era respectat cu sființenie de firma Urban, dar acum nu mai știm când să scoatem pubelele în stradă. Mulțumim!

  Reply
 18. Buna ziua!
  In zona de cartier marginita de strazile Livada Vulturului (paralela cu strada Ciprian Porumbescu), Zorilor, Sitarului si Livada Vulturului (in spatele Policlinicii MedLife), nu exista decat o zona cu 3 containere pusa sub cheie in curtea unui bloc. Se poate amenaja o alta zona deoarece nu avem acces la acea zona de colectare a gunoiului?

  Reply
 19. In legatura cu extinderea adapostului canin din Triaj. Dacă le-ați dat avize pentru extindere de ce ne ati mai trimis la Poliția Locală. Va intreb vii se pare normal sa fie distanta de 2 m între adăpostul canin si locatari??????

  Reply
 20. Vreau sa sesizez ca ghenele de gunoi depuse pentru colectare in zona str.Crisan-blocuri, ori sunt insuficiente ori colectarea se face insuficient, deoarece se aduna munti de gunoaie, in ghene si pe langa. Nu vrem, sa ajungem ca in sect.1 Bucuresti. Se pare xa de la schimbarea primarului, atat curatenia cat si ordinea in Brasov scartaie. Dle Primar puneti serviciile la treaba deoarece noi cetatenii ne platim la timp taxele si impozitele ( vorbesc in numele meu). Asteptam masuri!

  Reply
 21. Parcul trandafirilor din Racadau e minunat,trandafirii au inflorit dar sunt necuratati si plini de buruieni,pacat!

  Reply
  • Si? Ce ati vrea? Sa vina Coliban sa curete trandafirii? El a fost ales ca „Scripcaru e rau si sa scapam de el”, nu ca sa vina sa faca treaba. Asta era sloganul. Nu ati urmarit campania electorala locala desfasurata unde altundeva daca nu pe facebook? Pacat! Reveniti peste 4 ani.

   Reply
 22. Cadariu mirela 27 iunie 2022, 10:34 PM

  Doresc sa fac o reclamatie Liu ciobotaru laura domiciliata in brasov str aleea constructorilor nr 26 bloc 6 ap 402 ca fura bani din asociatia de propritari brasov

  Reply
 23. Cadariu mirela 27 iunie 2022, 10:36 PM

  Si lasa locatarii fara caldura iarna

  Reply
 24. ing. Otelea Toma 24 iulie 2022, 2:38 PM

  Sunt locatar in bl.24 din str.Crisan nr.7, Otele Toma, rog a rezolva urmatoarea sesizare:
  Ati emis Autorizatiile de defrisare A220027060034/09.03.2022 si A220027060033 societatii M&C MINTOD SRL ce se identifica cu CUI RO 27758024, pentru defrisarea unor volume de 94,35 mc respectiv 44,57 mc, avand termen de valabilitate a actiunii: 09.03.2022-11.07.2022, respectiv 09.03.2022-09.07.2022.
  Despre actiunea aprobata in detrimentul populatiei celor 5 blocuri de locuinte, din zona str.Crisan-Closca, privind anularea unui mediu sanatos si nepoluant, distrugerea unui parc de joaca pentru copii amenajat de Primaria Brasov, cat si a aparitiei a unor zone de pustietate si distrugere, actiune criminala impotriva naturii, defrisand arbori seculari, este tarziu a ne manifesta, ramanand numai cu paguba si cu diminuarea zonei privind privelistea unei paduri si a unor copaci saditi cu mana noastra cand ne-am mutat in aceste locuinte in 1984.
  In urma actiunii de defrisare au ramas pe locatii cantiatati mari de uscaturi si crengi de la cei defisati, formand munti de resturi lemnoase, care in acest timp canicular este un iminent pericol de incendiu, ele situandu-se langa blocurile de locuinte si ghenele de salubritate.
  Cum termenul de valabilitate al autorizatiilor este depasit, cred ca este cazul de a fi tras la raspundere cel ce le-a primit, in fapt M&C MINTOD SRL, si obligat a curata locatiile si a indeparta resturile lemnoase de langa locuintele din zona.
  Pentru edificare alatur planse foto edificatoare:

  Reply
 25. La sesizarea facuta in 24 iulie a.c privind ramasitele lemnoase ramase dupa defrisare pe str.Crisan, si a faptului ca perioada de legalitate a autorizarilor a expirat, dupa ce v-am trimis si planse foto , nu ati luat nicio masura. Pericolul de incendiu a ramas iar beneficiarul sta bine mersi si priveste la mizeria ramasa dupa actiunea” lui in binele a populatiei si a mediului”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.