Trei bucătari din Brașov și București, premiați pentru cele mai reușite platouri la GastroPan Sibiu

Un bucătar din București și alți doi din Brașov au fost desemnați câștigătorii concursului de gastronomie, care a avut loc sâmbătă, în ultima zi a expoziției GastroPan, desfășurată în acest an pentru prima dată la Sibiu.

Potrivit unui comunicat de remis presei, bucătarii au reușit performanța să facă cele mai sănătoase și impresionante gustări sănătoase pe platouri culinare festive.

„La această categorie, concurenții (care au participat fie individual fie în echipe) au avut sarcina de a prezenta un platou festiv la alegere (carne, vânat, pasăre, pește, crustacee cu garnitură și sosul adecvat), prezentat rece — pentru 8 persoane folosind orice tip de ingrediente (legume, brânzeturi și preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri), care susțin stilul de viață sănătos al consumatorilor”, se arată în comunicat.

Primul loc la proba individuală a fost câștigat de Gheorghe Ciutacu din București. Câștigătorul a pregătit un platou festiv cu ton roșu infuzat cu lemn dulce și ghimbir în mantie de ricotta și cerneală de sepie, terină de șalău cu creveți, fasole roșie și mazăre, somon parfumat cu lemongrass și brânză Philadelphia, rodul pământului (crutoane pâine, măsline, cartof dulce, lăstar de floarea soarelui, veloute de păstârnac și ardei roșu pe cruton de biscuite cu quinoa, paletă de legume multicolore (sparanghel, cartof mov, conopidă, morcov, țelină, ulei de măsline), sos de limetta și sos de Dijon.

Alte articole:   Platformă online pentru programarea vacanțelor în UE

La categoria „Platou festiv” pregătit de către o echipă de bucătari câștigătoarea a fost echipa formată din Vasilică Bejenaru și Gido Silviu Mihai de la hotelul Belvedere din Brașov.

Bucătarii au prezentat un platou cu pește, savarină cu fructe de mare coaptă și glasată cu unt de homar, terină din file Halibut cu creveți, edamame și spanac, somon marinat cu cremă de hrean, alge marine în mantie de praz infuzat în consomme de legume cu curry, batog din coadă de Monk fish.

În afară de aceste preparate lucrarea câștigătoare a mai conținut ca și garnitură biscuiți de orez cu sepie, semisferă din buillabase cu legume și cilindru din file de șalău, millefolie din dovleac cu cremă de brânză de capră și legume, panna cotta din lapte de capră cu legume, mixt de salată cu legume și sosuri de leurdă cu hrean și de muștar cu mascarpone cu curry și salsa de avocado cu mango ușor picantă.

De asemenea, locul II a fost obţinut de echipa formată din Voicu Filip şi Banu Gheorghe Adrian — Brasserie Luther (fostul restaurant chinezesc din Piaţa Sfatului).

Expoziția internațională GastroPan a reunit pentru prima dată, la Sibiu, peste 130 de furnizori din industria alimentară, cei mai buni brutari, cofetari și bucătari. GastroPan a însemnat foarte mulți vizitatori în cele trei zile, demonstrații culinare și un spectacol al celor mai uimitoare creații din aluat pastă de zahăr, aluat de pâine, dar și cele mai bune torturi, pâini, platouri culinare reci și sculpturi în legume și fructe din România.

Alte articole:   Tânăr din Braşov, în arest, după ce a condus fără permis

GastroPan este primul eveniment notabil care prefațează anul 2019, când Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.