blog-logo

Festivalul religiilor istorice, „Gloria Domini”, la Brașov

Festivalul religiilor istorice, „Gloria Domini”, la Brașov

Agenția Metropolitană Brașov și Centrul Român de Muzică, sub patronajul Primăriei Brașov, organizează în perioada 2-14 aprilie 2017 prima ediție a Festivalului „Gloria Domini” – Brașovul Pascal.

Acest eveniment se fundamentează pe elementele de multiculturalitate a Brașovului. Timp de aproape 800 de ani, Brașovul s-a dezvoltat ca puternic centru economic, social și cultural. Din această perspectivă, reprezentanți de seamă ai tuturor religiilor istorice au promovat principiile creștinismului, toate acestea demonstrând caracterul puternic multi-confesional al Brașovului.

Astăzi, în această frumoasă așezare conviețuiesc și s-au păstrat tradițiile religioase specifice tuturor bisericilor istorice, reprezentanții acestor comunități demonstrând prin activitatea lor că ele nu numai că se manifestă active, dar dau dovadă de solidaritate, toleranță și – mai ales – formează o comuniune activa, contribuind la dezvoltarea Brașovului.

Alte articole:   ANM: Cod galben de vânt puternic în județul Brașov

Festivalul „Gloria Domini” – Brașovul Pascal își propune să promoveze valorile culturale și de patrimoniu ale Brașovului, monumentele și obiectivele culturale specifice Țării Bârsei într-o manieră activă, fiind un extraordinar prilej de promovare a tradițiilor culturale specifice fiecărei comunități confesionale sau entice.

Fie că vorbim de populația ortodoxă, catolică, romano-catolocă, reformată sau luterană, de comunitatea de evrei sau de comunitatea grecească, acestea demonstrează prin păstrarea și promovarea tradițiilor specifice faptul că românii, maghiarii, sașii, grecii sau alte comunități conlocuitoare sunt un exemplu viu de solidaritate, toleranță și bună comuniune.

Agenda festivalului cuprinde toate elementele domeniilor culturale: teatru, concerte simfonice, concerte de cor, activități culturale desfășurate în comunități vulnerabile – grădinițe, școli, cămine de bătrâni etc. – menite să valorifice importanța culturală a sărbătorilor Pascale și promovarea elementelor de specificitate ale fiecăre icomunități în parte.

Alte articole:   ANAF a actualizat Ghidul fiscal pentru persoanele care realizează venituri din chirii

Printre invitații de renume ai acestui festival pascal se numără Corul Madrigal, pianistul Daniel Goiți, harpistul de renume international Ivan Roncea, Grupul ”ANATOLI”, Ursula Philippi, preotul Cristian Pomohaci, precum și Trupa ”Drumul Crucii”, care a refacut martiriul Mântuitorului, de la judecata până la răstignire, în premieră în orașul de la poalele Timpei în anul 2013.

Programulfestivalului include piese de mare virtuozitate printer care amintim: J. Haydn – ”Ultimele 7 cuvinte ale Mantuitoruluipecruce” – concert susținut de Cvartetul Gaudeamus  cu participarea actorului Marius Bodochi, Requiem-urilelui G. Verdi și J. Bhrams, concertul ”Gloria Domini” care include soliști cu o mare reputație internațională și – nu în ultimul rând – concertul de gala al Corului Madrigal, precum și multe alte evenimente, unde publicul participă la tradițiile prezentate de către Junii Brașovului.

Alte articole:   Încă o trecere pentru pietoni din Brașov va avea semafor

Pe lângă toate acestea, programul include expoziții de artă iconografică, lansări de carte, proiecții cinematografice și ateliere de creație, târguri și expoziții cu specific pascal.

Distribuie dacă îți place!
  1. felicitari, un Festival de mult asteptat la Brasov.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.