Efectul jocului „Balena Albastră”: Părinții vor un ghid al controlului parental pentru internet

Efectul jocului „Balena Albastră”: Părinții vor un ghid al controlului parental pentru internet

Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie  Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere ANTIDROG Braşov au organizat joi o dezbatere pe tema consumului de droguri, dar şi pe subiectul ”Balena Albastra”, care a făcut prima victimă la Codlea, în judeţul Braşov.

La evenimentul, desfăşurat la Colegiul Andrei Şaguna, au participat  pe lângă autorităţi şi zeci de cadre didactice şi părinţi. Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, i-a sfătuit pe părinţi si dascăli să fie foarte vigilenţi cu copiii.

Dincolo de orice chestiune legată de investiţii, de oportunităţi sau alte lucruri, care privesc administraţia publică locală, judeţeană, legislativul chiar, eu consider ca această tema a educaţiei copiilor nostri este primordială, reprezentând cel mai important lucru asupra căruia trebuie să ne aplecăm. Educaţia si sănătatea primează în faţa oricărui subiect de altă natură. Vreau să vă asigur de toată deschiderea mea vis-a-vis de aceste subiecte, de educaţia copiilor, de conştientizarea pericolelor la care se expun aceştia intrând pe anumite site-uri. Am avut un caz nefericit la Codlea şi îmi doresc din suflet ca această chestiune să nu se mai intâmple. Depinde de noi, depinde de ceea ce transmitem copiilor, depinde de timpul pe ni-l facem pentru ei, depinde de perioada din zi pe care o petrecem cu ei, depinde de anturajul in care sunt. Voi face efectiv ceea ce trebuie să facă orice părinte cu copiii lui ”, a precizat prefectul judeţului Brasov,Marian Rasaliu.

Am gândit sâ ne întâlnim în mod deosebit pe problema  acestui joc «Balena Albastră», care se pare ca a început sa aibă victime şi în rândul copiilor din ţara noastră. Aşa cum probabil aţi aflat, la Centrul de Plasament din Codlea este deja prima victimă, este încă un semnal de alarmă că toţi trebuie să fim uniţi şi să acţionăm în aşa fel incât să ne protejăm copiii”, a spus şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Ariana Bucur.

Alte articole:   Banca Mondială analizează calitatea aerului din Brașov

Politiştii braşoveni au deschis o ancheta privind jocul ”Balena Albastră”. Aceştia atrag atenţia părinţilor să îşi supravegheze copiii, mai ales când intră pe internet.

După cum bine ştiţi, în ultima perioadă este de actualitate acest joc Balena Albastră. Ce pot sa vă spun este că în prezent există o anchetă în derulare. Incercăm sa stabilim exact dacă a existat vreo legatură între acest joc şi nenorocirea de la Codlea. Deocamdată se fac cercetări în acest sens. După cum ştiti, în ţară au fost semnalate mai multe cazuri legate de acest joc. Intr-adevăr, internetul este folosit de toţi copiii şi pot apărea probleme dacă nu sunt supravegheaţi. Ar trebui ca părinţii să aibă un control asupra copiilor, să vadă pe ce site-uri intra. Rugămintea noastră este să ne semnalaţi nouă sau colegilor noştri informaţiile pe care le aveţi legate de consumul de droguri. Ştim că a luat o amploare şi doar împreună putem limita şi stopa acest lucru”, a declarat Razvan Rosca, şeful BCCO Braşov.

          Părinţii prezenţi în sală au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean să publice pe pagina instituţiei un ghid al controlului parental pentru internet.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov