Noul Regulament privind ridicarea maşinilor, în dezbatere publică. Spune-ţi părerea!

Noul Regulament privind ridicarea maşinilor, în dezbatere publică. Spune-ţi părerea!

Regulamentul privind activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, va fi supus dezbaterii publice cel târziu la începutul săptămânii viitoare, astfel că braşovenii vor putea aduce completări la noile reguli, a fost întocmit de reprezentanţii Serviciului de Amenajare a Drumurilor Publice și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Brașov, împreună cu Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală Braşov.

„Proiectul noului Regulament va fi supus dezbaterii publice, astfel încât cetăţenii să ia la cunoştinţă de drepturile şi obligaţiile pe care le au ca şi conducători auto, dar şi să propună completările pe care le consideră necesare”, a declarat administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, citat de BunaZiuaBrasov.

Potrivit noului Regulament, agentul rutier constată că maşina este parcată neregulamentar şi face un set de fotografii, ca dovadă, iar după cinci minute de la constatarea contravenţiei, mai face un set de poze, în ambele cazuri apărând data şi ora la care au fost realizate. După aceea doar el poate solicita intervenţia utilajului de ridicări auto, dar numai în cazul în care nu se observă în autoturism persoane sau animale de companie.

„Dacă până la sosirea utilajului, proprietarul ajunge la mașină, plătește doar amenda contravențională pentru staționare neregulamentară. Dacă utilajul a ajuns deja, dar mașina nu a fost încă ridicată, contravenientul va plăti doar deplasarea de ridicare. În schimb, dacă mașina ajunge deja pe rampa utilajului de ridicare, contravenientul este obligat să plătească și taxa de ridicare, în conformitate cu prevederile prezentului proiect. De asemenea, după punerea pe rampă se face un nou set de poze de către operatorul ridicării, pentru a se vedea starea în care a fost ridicată mașina. Echipajul de Poliție pleacă de la fața locului abia după ce mașina parcată neregulamentar este pusă pe platformă, iar utilajul de ridicări pleacă spre depozit”, a detaliat Miklos Gantz.

Taxele de ridicare a maşinii nu au fost încă stabilite la nivelul municipiului, dat fiind faptul că nici nu se ştie cine se va ocupa de această activitate. După adoptarea acestui Regulament, va fi aprobat de către Consiliul Local Braşov un caiet de sarcini pentru achiziţia serviciilor de ridicări auto şi numai după ce se adjudecă licitaţia se vor stabili costurile pe care le vor avea de achitat şoferii pentru ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculului ridicat.

Alte articole:   Modernizarea drumului Bunești – Viscri – Dacia, finalizată în acest an
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Nicu Constantin 11 aprilie 2017, 7:55 PM

    Mai întâi creați cadrul respectării legii apoi ridicați mașinile. Ptr că în unele locuri nu exista locuri de parcare suficiente.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.