Razie nocturnă printre taximetriști, de la Protecția Consumatorului

În noaptea de sâmbătă spre duminică, comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului din Brasov au desfășurat o acțiune de control ce a vizat modul în care se desfășoară serviciul de taximetrie în Municipiul Brașov și Poiana Brașov.

„Numeroasele sesizări primite de catre instituția noastră referitoare la refuzul curselor, cât și la negocierea tarifelor, s-au confirmat, fiind descoperiți numeroși taximetriști care nu respectau legea. Principalele abateri depistate au fost cele legate de refuzarea unor curse, nefolosirea aparatului de taxat, prezența în taxiu a unui număr mai mare de persoane decât cel maxim admis,  stingător și trusa medicală cu termenul de valabilitate expirat sau lipsa acestora, neafișarea tarifelor, cât și alte aspecte. Neregulile descoperite vor fi sancționate cu amenzi de până la 30.000 lei și se vor aplica și alte masuri”, a declarat șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Acesta spune că, ținând cont de amploarea neregulilor existente în acest domeniu de activitate și din dorința de a se intra într-o normalitate, comsiarii CRPC au în vedere și realizarea unor consultări publice referitoare la acest subiect, precum și solicitarea de a fi acceptată prezența unui reprezentant al instituției la următoarea ședință de plen a Consiliului Local Brașov, pentru a putea prezenta cu exactitate această situație în fața aleșilor locali, în vedeerea propunerii anumitor soluții pe care le consideră necesare. „Avem aceasta inițiativa deoarece activitatea de taximetrie este reglementata de Consiliul Local și factorii decidenți din cadrul Primăriei Brașov”, a precizat Susanu.

Alte articole:   Alexandru Rafila: România este unul din statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinuri
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Asta cu trusa medicala e cea mai mare porcarie. Vine Salvarea si nu iti acorda primul ajutor cum trebuie cum poti obliga un sofer sa se transforme in asistent medical de ocazie? Bou sa fii sa te apuci sa il bandajezi pe ala plin de sange, daca are vreo boala? Eu stiu ca si aia de pe Salvare trebuie sa te trateze cu manusi de unica folosinta. Daca sunt mai multe victime ce faci daca una are hepatita C de exemplu? O plimbi la toti?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate