blog-logo

Zeci de braşoveni condamnaţi la curăţenie

Zeci de braşoveni condamnaţi la curăţenie

Braşovenii care nu și-au plătit anumite sancţiuni contravenţionale sau au fost condamnaţi pentru infracţiuni uşoare, au primit mandate de la judecătorul de cameră preliminară, înainte ca dosarul lor să ajungă în instanţă, sau de la serviciul de probaţiune, pentru prestarea de activități în folosul comunității.

Astfel, peste 80 de braşoveni se află în în baza de date cu cetăţeni ce au de executat ore în folosul comunităţii.

Aceştia urmează să lucreze la întreţinerea locurilor de agrement, a parcurilor, la păstrarea curăţeniei şi igienizarea oraşului, sau la muncile curente din cadrul instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local Braşov, scrie MonitorulExpres.

În prezent, din cele aproximativ 80 de persoane aflate în baza de date cu cetăţeni ce au de executat ore în folosul comunităţii, 20 au început deja munca, pe străzi, la măturatul aleilor şi trotuarelor, la greblat sau curăţat de rigole, dar şi în parcuri, la întreţinerea spaţiilor verzi, unde adună peturi, pahare de plastic, sticle, ambalaje, curăţă stâlpi şi alte suprafeţe pe care se lipsesc afişe, şi fac gropi pentru plantări.

Alte articole:   VIDEO Schengen: Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că a deschis luni o acțiune împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție

Potrivit purtătorului de cuvînt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, aceştia lucrează la campania „Luna curăţeniei“, pentru salubrizare şi pentru întreţinerea spaţiilor verzi, iar celelalte 60 de persoane urmează să se prezente în perioada următoare pentru a efectua orele de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit acestuia, cele mai mari probleme sunt cu persoanele care, în urma deciziei instanţelor, în locul amenzilor trebuie să efectueze ore de muncă în folosul comunităţii, pentru că mulţi dintre eu refuză să se prezinte la Primărie pentru a-şi ispăşi pedepsele.

Printr-o decizie a Consiliu Local Braşov, în cursul acestui an, cu ajutorul celor care au de efectuat ore de muncă în folosul comunităţii se vor realiza lucrările curente de la instituţiile aflate în subordinea municipalităţii, respectiv la creşe, grădiniţe, şcoli, Sala Sporturilor, Bazinul de Înot, Patinoarul Olimpic, sau adăpostul de câini de la Stupini.

Alte articole:   275 de ecoinsule digitalizate în municipiul Brașov, cu fonduri din PNRR

Tot cu ajutorul persoanelor „condamnate” la muncă în folosul comunităţii vor fi curăţate curţile unor instituţii, vor fi întreţinute şi salubrizate zone verzi, vor fi golite coşurilor de gunoi sau se va curăţa mobilierul urban.

Foto: radioresita.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.