Protest spontan la APM Brașov

Salariații Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brasov au întrerupt programul de lucru astăzi marți dimineață. Ei spun că nu vor relua activitatea între orele 10.00 – 12.00, fiind „nemultumiți profund de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai”.

În prezent, salariile angajaților APM Brasov sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile celorlalți bugetari „din aceeași familie ocupațională”, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Ei au dat ca exemplu direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administrațiile județene a finanțelor publice.

„Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1.845 de salariați în prezent. Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută  categorie de salariați plătiți din fonduri publice. Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se arată într-un comunicat de presă al salariaților de la APM Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. APM- CONDUCERE director executiv – Ciprian Băncilă—cat a fost prefect la tehnocrati, pus pe barba lui georgica, ce a facut pt institutie?/ NIMIC NIMIC NIMIC…BA NU !!! si-a conservat postul..cat a plans la UNPR , PNL, MP, la toti sa fie prefect..de ce? ca sa nu fie deranj la consiliul local si judetean , unde sagetile lui george si vopsitu baga pe banda hotarari pt oamenii lor,nu care cumva vreun prefect cu tupeu sa le verifice ca si legalitate si sa atace in contencios…de asta..CUM SA CEARA SALARII MAI MARI?? DE LA GUVERNUL CIOLOS??!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.